ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με επιτυχία πέρασε πάνω από την «Εσχατη Θούλη» το διαστημικό σκάφος

Tο «Νέοι Ορίζοντες» πέρασε πάνω από το μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο διαμέτρου 20 έως 30 χιλιόμετρων, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα

Newsroom Κ, Αθήνα

Τα σήματα που έχει στείλει στη Γη το διαστημικό σκάφος της NASA, «Νέοι Ορίζοντες» (New Horizons), επιβεβαιώνουν ότι πέταξε επιτυχώς πάνω από το ουράνιο σώμα «Έσχατη Θούλη» (Ultima Thule), το οποίο αποτελεί το πιο απομακρυσμένο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, που έχουν προσεγγίσει ποτέ οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, το «Νέοι Ορίζοντες» πέρασε πάνω από το μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο διαμέτρου 20 έως 30 χιλιόμετρων, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα, όντας σε «υγιή» κατάσταση. Κατά τους επόμενους μήνες, το διαστημικό σκάφος θα διερύνει τις γνώσεις μας για το διάστημα, στέλνοντας στη Γη φωτογραφίες και άλλες παρατηρήσεις από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Λόγω της μεγάλης απόστασης του ουράνιου σώματος από τη Γη, η μετάδοση όλων των πληροφοριών αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Το «Νέοι Ορίζοντες» ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια από τη Γη, με σκοπό την εξερεύνηση του Πλούτωνα. Το διαστημικό σκάφος πέρασε πάνω από τον πλανήτη νάνο τον Ιούλιο του 2015, στέλνοντας φωτογραφίες στη Γη από τριάντα διαφορετικές περιοχές του Πλούτωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X