ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:53
 

Με ηλιακή ενέργεια θα ηλεκτροδοτήσει τις ΗΠΑ ο Elon Musk

Στόχος να αποκαταστηθούν οι κατεστραμμένες υποδομές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Πουέρτο Ρίκο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla, Elon Musk, προκειμένου να αποκαταστήσει τις κατεστραμμένες υποδομές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του νησιού, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας.

Μόλις το 10% των υποδομών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Πουέρτο Ρίκο παραμένουν λειτουργικές, εβδομάδες μετά το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Απαντώντας σε ένα μήνυμα στο Twitter, ο Elon Musk δήλωσε ότι το Powerwall, όπως ονομάζει την τεχνολογία ανανεώσιμης ενέργειας που εφαρμόζει η εταιρία και η οποία ηλεκτροδοτεί ήδη πολλά μικρότερα νησιά, θα μπορούσε, με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις να εφαρμοστεί και στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο Ρικάρντο Ροσέλλο, κυβερνήτης του νησιού, αποκάλυψε ότι είχε «μια σπουδαία αρχική συζήτηση» με τον συνιδρυτή της Tesla και ότι οι ομάδες τους βρίσκονται σε συζητήσεις σε μία «αναζήτηση ευκαιριών» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο Musk δήλωσε ότι στέλνει "έμπειρους εγκαταστάτες από τις ΗΠΑ προκειμένου να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν την τοπική ομάδα το ταχύτερο δυνατόν" και πρόσθεσε ότι διοχετεύει πόρους της Tesla στο συγκεκριμένο project προκειμένου να αυξήσει τον παραγόμενο αριθμό μπαταριών για να καλυφθούν οι ανάγκες του Πουέρτο Ρίκο καθώς και άλλες πληγείσες περιοχές".

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποστολή στο νησί εκατοντάδων μπαταριών που μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια παραγόμενη από ηλιακούς συλλέκτες που πρόκειται να εγκατασταθούν στο Πουέρτο Ρίκο.

Η μητρική εταιρία της Google, Alphabet, βρίσκεται επίσης στις επάλξεις για να συνδράμει στις προσπάθειες ανάκαμψης του Πουέρτο Ρίκο, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μαρία, που άφησε πίσω του ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Alphabet έχει λάβει άδεια, προκειμένου να να χρησιμοποιήσει μπαλόνια για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας έκτακτης ανάγκης στο νησί, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει μείνει χωρίς τηλεφωνική κάλυψη.

Σε μια αίτηση προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Η.Π.Α., η εταιρία δήλωσε ότι εργάζεται για την «υποστήριξη της αποκατάστασης των περιορισμένων επικοινωνιακών δυνατοτήτων των αδειοδοτημένων παρόχων».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, Ajit Pai, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συστήσει μια ομάδα εργασίας για την αποκατάσταση των προβλημάτων επικοινωνίας που παρατηρούνται στο Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ.

«Είναι κρίσιμο να υιοθετήσουμε μια συντονισμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για να υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση της υποδομής επικοινωνιών και την αποκατάσταση των υπηρεσιών επικοινωνίας».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

GEEK: Τελευταία Ενημέρωση

Η Google είχε ανακοινώσει φέτος τον Οκτώβριο ότι προτίθεται να σταματήσει τη λειτουργία του Google+ τον Αύγουστο του 2019

Πρόωρο «λουκέτο» στο Google+

Επλήγη από ένα νέο σφάλμα λογισμικού, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν σε τρίτους στοιχεία για 52,5 εκατομμύρια χρήστες ...
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  SOCIAL
Οι επικεφαλής άλλων μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν ήδη αρχίσει να αποκαλούν το Facebook «μεγάλη καπνοβιομηχανία»

Θα έχει το Facebook την μοίρα του Yahoo;

Το Facebook δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπο με το τυπικό μάθημα-πάθημα της ιστορίας του διαδικτύου: και οι μεγάλοι ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  GEEK