ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:08
 

Πώς θα πατήσει ο άνθρωπος στον Αρη

To εργαστήριο Insight αναμένεται να προσεδαφιστεί στον Κόκκινο Πλανήτη περί τα τέλη Νοεμβρίου με αποστολή τη διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών.

Newsroom Κ, Αθήνα

TASS

H αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος, η NASA, δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα επανδρωμένης αποστολής στον Αρη και γι’ αυτό επιζητεί την πιθανότητα διεθνούς συνεργασίας που θα μπορούσε να υλοποιήσει κάτι τέτοιο, επεσήμανε ο επικεφαλής της, Τζιμ Μπρίντενσταϊν σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Πριν από μία εβδομάδα ο Μπρίντενσταϊν βρέθηκε στη Μόσχα και στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζαχστάν και για πρώτη φορά συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, τον επικεφαλής της εταιρείας Roscosmos, Ντιμίτρι Ρογκόζιν. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα παγκόσμιας συνεργασίας», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Μπρίντενσταϊν, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν μία «αρχιτεκτονική στη Σελήνη, την ίδια αρχιτεκτονική όταν σκεφτόμαστε για παρόχους εκτόξευσης, διαστημικά σκάφη, επαναχρησιμοποιούμενα κέντρα διοίκησης, διαστημικά οχήματα και οχήματα εκτόξευσης που θα ξεκινούν από την επιφάνεια της Σελήνης».


Ο επικεφαλής της NASA Τζιμ Μπρίντενσταϊν (αριστερά) με τον Ρώσο ομόλογό του, επικεφαλής της εταιρείας Roscosmos, Ντιμίτρι Ρογκόζιν.

«Ολες αυτές οι ικανότητες και οι τεχνολογίες μπορούν να αντιγραφούν και να χρησιμοποιηθούν και για τη μεταφορά μας στον Αρη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά αν διαθέτουμε διεθνείς εταίρους, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αυτήν την αρχιτεκτονική, μπορούμε να ανοικοδομήσουμε αυτές τις ικανότητες, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από όσα θα καταφέρναμε να κάνουμε ποτέ μόνοι μας. Δεν γνωρίζω, επί του παρόντος, ποια χώρα θα ήταν μέρος ποιου προγράμματος και ποιου μέρους της αρχιτεκτονικής, αλλά γνωρίζω ότι αν κάθε χώρα φέρει εις πέρας το τμήμα που έχει αναλάβει, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε μόνοι μας».

Το σχέδιο

Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη το 2030, χρησιμοποιώντας το νεοσχεδιασμένο διαστημικό σκάφος «Ωρίων» και τον προωθητικό πύραυλο SLS.

Προτού, ωστόσο, μπορέσει ο «Ωρίων» να εκτοξευθεί με προορισμό τον Αρη, θα αποσταλούν στην επιφάνειά του πολλά μη επανδρωμένα οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν την κατάλληλη τοποθεσία όπου το διαστημόπλοιο με τους αστροναύτες μπορεί να προσεδαφιστεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:30

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:29

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οχι να παραιτη8ει μονο -- αν εκαμε παραπτωμα, να κατηγορη8ει... Αρκετα με "παραιτουμαι, παιρνω οτι πηρα ...»
τικ τακ  |  21:35

GEEK: Τελευταία Ενημέρωση

Oι χρήστες των κινητών Pixel της Google έχουν στη διάθεσή τους μία εφαρμογή, που κάνει κυριολεκτικά... τη νύχτα μέρα.

Πλαστή καθημερινότητα

Oσο αυξάνεται η καχυποψία μας και βελτιώνεται η ικανότητά μας να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα, τόσο εξελίσσονται ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  GEEK
X