ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:37
 

Σε ποιες εταιρείες παρείχε δεδομένα χρηστών το Facebook

61 εταιρείες απολάμβαναν καθεστώς προσωρινής εξαίρεσης από τον κανονισμό απαγόρευσης της πρόσβασης στις πληροφορίες των χρηστών

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Στην αποκάλυψη των εταιρειών στις οποίες και παρείχε το ειδικό προνόμιο της πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα χρηστών , έναντι άλλων τις οποίες και απέκλειε από την διαδικασία, προέβη η Facebook.

Σύμφωνα με τη Facebook, 61 εταιρείες απολάμβαναν καθεστώς προσωρινής εξαίρεσης από τον κανονισμό απαγόρευσης της πρόσβασης στις πληροφορίες των χρηστών.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε δεχτεί σφοδρή κριτική, όταν τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό, μέσω βρετανικών νομικών υπηρεσιών, ότι πλήθος γνωστών κινεζικών εταιρειών- συμπεριλαμβανομένης και της "Huawei" - είχαν συμπεριληφθεί στην επίμαχη λίστα.

Η εταιρεία του Μαρκ Ζουκεμπεργκ αντιμετωπίζει ιδιαίτερες πιέσεις προκειμένου να παραθέσει περισσότερες λεπτομέρειες για την πρακτική δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων την οποία και υιοθετούσε, στον απόηχο του μεγάλου σκανδάλου με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας και κατείχαν επίσης πληροφορίες χρηστών του δικτύου.

Τακτική της κοινωνικής πλατφόρμας – την οποία και είχε δεσμευτεί να διακόψει ήδη από το 2015- ήταν η δυνατότητα πρόσβασης, μέσω ειδικών εφαρμογών, σε μια ιδιαίτερα ευρεία δεξαμενή πληροφοριών που συγκέντρωναν στοιχεία ακόμη και από τους φίλους-επαφές των χρηστών, κάτι το οποίο συνεχίστηκε μέχρι σήμερα χάρη στα διάφορα νομικά ‘παραθυράκια’, -όπως αυτό της παροχής πρόσβασης σε δεδομένα για ορισμένο διάστημα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στις εταιρείες που συναπαρτίζουν την επίμαχη λίστα ενδεικτικά βρίσκονται και οι Νike, Nissan, Spotify, UPS, DELL, Kodak,Vodafone, Nokia, Yahoo Και Warner Bros.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

GEEK: Τελευταία Ενημέρωση