ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα iPhone γίνονται πιο αργά στο πέρασμα του χρόνου

Τα iPhone περιέχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες φθείρονται με το πέρας του χρόνου.

Newsroom Κ, Αθήνα

Υπάρχει ένας ισχυρισμός ότι η Apple έχει κατασκευάσει σκόπιμα τα iPhone με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται πιο «αργά» με τον καιρό, αναγκάζοντας έτσι τους ιδιοκτήτες τους να αγοράσουν το νέο μοντέλο που μόλις έχει κυκλοφορήσει.

Αυτή είναι η αλήθεια κατά το ήμισυ: Τα πιο παλιά μοντέλα iPhone είναι πράγματι πιο «αργά» από τα καινούργια, αλλά όπως υποστηρίζει η Apple, αυτό γίνεται για να αποφευχθεί κάποια απότομη απενεργοποίηση του κινητού τηλεφώνου και όχι για να αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης να αγοράσει καινούργιο.

Τα iPhone περιέχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες φθείρονται με το πέρας του χρόνου. Μετά από 500 κύκλους φόρτισης, η μπαταρία είναι σχεδιασμένη ώστε να «γεμίζει» σε ποσοστό 80% των αρχικών ικανοτήτων της. Επομένως, ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε, αναπόφευκτα σε κάποιο χρονικό διάστημα θα δούμε τις δυνατότητες της μπαταρίας του iPhone να φθίνουν.

Ακολούθως, όσο η μπαταρία θα αποδυναμώνεται, το κινητό δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικές διαδικασίες, όπως είναι ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές.

Έτσι, η Apple σχεδίασε πρόσφατα μια λειτουργία για τα iPhone 6, 6S, SE και 7, η οποία επιβραδύνει ή διακόπτει τη λειτουργία του επεξεργαστή τους, όταν αρχίσουν να λειτουργούν με φθορά στη μπαταρία. Αυτό έχει ως σκοπό να προστατέψει τα κινητά από οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή ακόμη και απενεργοποίηση.

Η Apple δήλωσε στο BuzzFeed News:

«Ο σκοπός μας είναι να έχουν οι πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία, που σημαίνει ότι το κινητό τους τηλέφωνο πρέπει να έχει την καλύτερη απόδοση και διάρκεια στη χρήση του. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου γίνονται όλο και πιο αναξιόπιστες στο να ικανοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις είτε μιας κρύας θερμοκρασίας, είτε μιας φόρτισης, εφόσον με τον καιρό δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 80% της λειτουργίας τους. Έτσι η συσκευή μπορεί απροσδόκητα να απενεργοποιηθεί, για να προστατέψει το ηλεκτρικό της κύκλωμα. Τον προηγούμενο χρόνο σχεδιάσαμε μια λειτουργία για τα iPhone 6, 6S και SE, για να εξισορροπήσουμε τα απότομα σκαμπανεβάσματα όταν ήταν απαραίτητο, έτσι ώστε να μην απενεργοποιείται ξαφνικά η συσκευή σε απαιτητικές καταστάσεις, όπως αυτές που προαναφέραμε. Τώρα έχουμε αναβαθμίσει ακόμη πιο πολύ τη συγκεκριμένη αυτή λειτουργία με το λογισμικό του iOS 11.2 στο iPhone 7 και θα βελτιστοποιήσουμε την υποστήριξη αυτή στα προσεχή μοντέλα».

Εν πάσει περιπτώσει όμως, όταν το iPhone μας είναι αργό, είναι απογοητευτικό. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτό είναι να αλλάξουμε την μπαταρία του.

Η αγορά μιας νέας μπαταρίας (που κοστίζει περίπου 70€, εκτός της εγγύησης της Apple, ή μπορεί και λιγότερο αν δεν είναι εξουσιοδοτημένο το σέρβις) θα αλλάξει δραστικά τη λειτουργία και την απόδοση του iPhone σας. Και φυσικά είναι πολύ πιο οικονομικό από την αγορά ενός νέου iPhone.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Apple  |  iphone  |  αργά  |  Καθημερινή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

GEEK: Τελευταία Ενημέρωση

Προβλέπεται η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου λογισμικού αγορών διαφημίσεων με ονομασία «Google Μarketing Platform»

Google: Τέλος «DoubleClick» και «AdWords»

Η εταιρεία επιθυμεί να διατηρήσει τα λογισμικά «Adsense» και «AdMob» ,που σχετίζονται με τεχνολογίες πώλησης διαφημίσεων
ΠΗΓΗ: skai.gr
 |  GEEK