ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα iPhone γίνονται πιο αργά στο πέρασμα του χρόνου

Τα iPhone περιέχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες φθείρονται με το πέρας του χρόνου.

Newsroom Κ, Αθήνα

Υπάρχει ένας ισχυρισμός ότι η Apple έχει κατασκευάσει σκόπιμα τα iPhone με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται πιο «αργά» με τον καιρό, αναγκάζοντας έτσι τους ιδιοκτήτες τους να αγοράσουν το νέο μοντέλο που μόλις έχει κυκλοφορήσει.

Αυτή είναι η αλήθεια κατά το ήμισυ: Τα πιο παλιά μοντέλα iPhone είναι πράγματι πιο «αργά» από τα καινούργια, αλλά όπως υποστηρίζει η Apple, αυτό γίνεται για να αποφευχθεί κάποια απότομη απενεργοποίηση του κινητού τηλεφώνου και όχι για να αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης να αγοράσει καινούργιο.

Τα iPhone περιέχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες φθείρονται με το πέρας του χρόνου. Μετά από 500 κύκλους φόρτισης, η μπαταρία είναι σχεδιασμένη ώστε να «γεμίζει» σε ποσοστό 80% των αρχικών ικανοτήτων της. Επομένως, ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε, αναπόφευκτα σε κάποιο χρονικό διάστημα θα δούμε τις δυνατότητες της μπαταρίας του iPhone να φθίνουν.

Ακολούθως, όσο η μπαταρία θα αποδυναμώνεται, το κινητό δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικές διαδικασίες, όπως είναι ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές.

Έτσι, η Apple σχεδίασε πρόσφατα μια λειτουργία για τα iPhone 6, 6S, SE και 7, η οποία επιβραδύνει ή διακόπτει τη λειτουργία του επεξεργαστή τους, όταν αρχίσουν να λειτουργούν με φθορά στη μπαταρία. Αυτό έχει ως σκοπό να προστατέψει τα κινητά από οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή ακόμη και απενεργοποίηση.

Η Apple δήλωσε στο BuzzFeed News:

«Ο σκοπός μας είναι να έχουν οι πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία, που σημαίνει ότι το κινητό τους τηλέφωνο πρέπει να έχει την καλύτερη απόδοση και διάρκεια στη χρήση του. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου γίνονται όλο και πιο αναξιόπιστες στο να ικανοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις είτε μιας κρύας θερμοκρασίας, είτε μιας φόρτισης, εφόσον με τον καιρό δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 80% της λειτουργίας τους. Έτσι η συσκευή μπορεί απροσδόκητα να απενεργοποιηθεί, για να προστατέψει το ηλεκτρικό της κύκλωμα. Τον προηγούμενο χρόνο σχεδιάσαμε μια λειτουργία για τα iPhone 6, 6S και SE, για να εξισορροπήσουμε τα απότομα σκαμπανεβάσματα όταν ήταν απαραίτητο, έτσι ώστε να μην απενεργοποιείται ξαφνικά η συσκευή σε απαιτητικές καταστάσεις, όπως αυτές που προαναφέραμε. Τώρα έχουμε αναβαθμίσει ακόμη πιο πολύ τη συγκεκριμένη αυτή λειτουργία με το λογισμικό του iOS 11.2 στο iPhone 7 και θα βελτιστοποιήσουμε την υποστήριξη αυτή στα προσεχή μοντέλα».

Εν πάσει περιπτώσει όμως, όταν το iPhone μας είναι αργό, είναι απογοητευτικό. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτό είναι να αλλάξουμε την μπαταρία του.

Η αγορά μιας νέας μπαταρίας (που κοστίζει περίπου 70€, εκτός της εγγύησης της Apple, ή μπορεί και λιγότερο αν δεν είναι εξουσιοδοτημένο το σέρβις) θα αλλάξει δραστικά τη λειτουργία και την απόδοση του iPhone σας. Και φυσικά είναι πολύ πιο οικονομικό από την αγορά ενός νέου iPhone.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Apple  |  iphone  |  αργά  |  Καθημερινή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ένας αλήτης πέθανε*

«Ο ΤΕΥΚΡΟΣ ΑΝΘΙΑΣ Ωραία, συγκινητική ιστορία. Συνάντησα το μεγάλο μας ποιητή το 1967 στο Λονδίνο. ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  21:11

Σαλμονέλλα σε κυπριακή σεφταλιά στην Ελλάδα

« Ανακοινωση από την εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY LTD. Η εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY ...»
Κωσταντίνος Αυγουστή  |  19:17

#PoliticsBlog Το debate, το τρολάρισμα και αυτό που... ενώνει Νίκαρο-Νικόλα και Μαλά-ΕΛΑΜ

«Εργολαβικά η στήλη προωθεί το Νίκο Χριστοδουλίδη. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:51

Ένας αλήτης πέθανε*

«Παράσχο είσαι το φώς που φωτίζει την δημοσιογραφία αυτής της εφημερίδας! Πολύ καλό αρθρο!»
Γιάννος  |  09:02

GEEK: Τελευταία Ενημέρωση