ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:32
 

Το YouTube «κόβει» τις προτάσεις για βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας

Η Google θα τροποποιήσει τον αλγόριθμο βάσει του οποίου επιλέγονται τα βίντεο που συστήνονται σε κάθε χρήστη.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μέτρα για την μείωση των βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας που εμφανίζονται ως «συστάσεις» στους χρήστες του YouTube λαμβάνει η ιδιοκτήτρια εταιρεία Google.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε στο επίσημο μπλογκ του πως φέτος θα επιδιώξει να «μειώσει την εξάπλωση» υλικού που «μπορεί να παραπληροφορήσει με επιβλαβείς τρόπους», μετά από σειρά παραπόνων πως το YouTube λειτουργεί ως εργαλείο διασποράς ψευδών καταγγελιών και συνωμοσιών.

Πρόκειται για βίντεο που, παραδείγματος χάρη, υποστηρίζουν πως η Γη είναι επίπεδη ή προωθούν ψευδείς ισχυρισμούς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Στο πλαίσιο αυτό η Google θα δρομολογήσει αλλαγές στον αλγόριθμο που ορίζει τα προτεινόμενα βίντεο για κάθε χρήστη, δίνοντας έμφαση σε υλικό που οριακά δεν παραβιάζει τους κανόνες ευπρέπειας και περιεχομένου του YouTube.

Η Google υποστηρίζει πως τα βίντεο που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία αποτελούν λιγότερο από το 1% του υλικού που είναι διαθέσιμο στην τεράστια βιντεοθήκη του YouTube.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές στον αλγόριθμο δεν θα διαγράψουν τα επίμαχα βίντεο από το YouTube, απλά θα διασφαλίσουν πως θα εμφανίζονται σπανιότερα ως συστάσεις στους χρήστες.

Όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στο αμφιλεγόμενο περιεχόμενο θα μπορεί να το βρει μέσω του μηχανισμού αναζήτησης του βιντεοσάιτ, ή γινόμενος συνδρομητής στα κανάλια που το έχουν αναρτήσει.

Οι παρεμβάσεις στον αλγόριθμο θα γίνουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα επηρεαστούν λιγοστά βίντεο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο του χρόνου οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ και σε άλλες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X