ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άλειμμα σοκολάτας (Βίντεο σε 1')

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Τα πρωινά κρουασάν και το μπριος σας δεν θα είναι ποτέ τα ιδία μετά από αυτό το φανταστικό σοκολατένιο άλειμμα. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και απογειώνει όχι μόνο κρουασάν και μπριος άλλα και τα παγωτά σας. Ένα tip να σας πω, αυτό το άλειμμα θα χρειαστεί ώρες για να πήξει άρα μην ανησυχήσετε ότι κάνατε κάποιο λάθος στην εκτέλεση, να έχετε απλά λίγη υπομονή. Ακόμα, το άλειμμα αυτό πρέπει να φυλάγετε στο ψυγείο σφραγισμένο. Για να χρησιμοποιήσετε, απλά βγάλετε για λίγο από το ψυγείο.

 

Βαθμός δυσκολίας,  Πολύ Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας, 20΄

Θερμίδες ανά 100 γρ., 478

 

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μέτρια βαζάκια

150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

70 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

90 γρ. golden syrup

200 γρ.  σοκολάτα κουβερτούρα   τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

200 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα η  αλεσμένα στο μπλέντερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μας. Τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε/ καβουρδίζουμε  για 15 με 20 λεπτά η μέχρι απλά να μυρίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε στο πολιμίξερ η κόβουμε στο χέρι. Αλέθουμε όσο θέλουμε ανάλογα με πόσο χοντρά η ψιλά τα θέλουμε στο άλειμμα μας.

2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το golden syrup.  Tα βράζουμε  μέχρι σχεδόν να κοχλάσει το μείγμα. Ρίχνουμε στο μείγμα την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει  και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Το μοιράζουμε προσεκτικά σε βαζάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Αυτό θα πάρει γύρο στις 3 ώρες.

3. Διατηρείται στο ψυγείο οπού και  θα σφίξει. Για να χρησιμοποιήσουμε,  βγάζουμε από το ψυγείο 20’ πριν χρησιμοποιήσουμε. Τip : Αν είστε ανυπόμονοι βάλτε την ποσότητα που χρειάζεστε σε ένα μπολ και βάλτε για λίγα δευτερόλεπτα  στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ

Marbre Fusion Grill

Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Γυαλιστερές και μύδια, ραβιόλι, που σερβίρονται με σος ντομάτας και γαρίδες

Honey / Gourmet

Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Value for money τιμές και ζεστή υποδοχή

Kona Kai / Ethnic

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει από νωρίς το πρωί, γευστικά αφράτα donuts με γέμιση σοκολάτα, κρέμα φράουλας και όχι μόνο

Hero donuts and more

Η Λάρνακα έχει αποκτήσει τη δική της γλυκιά γωνιά για donuts και άλλα πολλά...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, black angus burger, ριζότο, μπριζόλες, σολομό

Mousse All day / All day cafe bar

Φαγητό το μεσημέρι με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ το απόγευμα έως αργά το βράδυ σερβίρει κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ