ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άλειμμα σοκολάτας (Βίντεο σε 1')

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Τα πρωινά κρουασάν και το μπριος σας δεν θα είναι ποτέ τα ιδία μετά από αυτό το φανταστικό σοκολατένιο άλειμμα. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και απογειώνει όχι μόνο κρουασάν και μπριος άλλα και τα παγωτά σας. Ένα tip να σας πω, αυτό το άλειμμα θα χρειαστεί ώρες για να πήξει άρα μην ανησυχήσετε ότι κάνατε κάποιο λάθος στην εκτέλεση, να έχετε απλά λίγη υπομονή. Ακόμα, το άλειμμα αυτό πρέπει να φυλάγετε στο ψυγείο σφραγισμένο. Για να χρησιμοποιήσετε, απλά βγάλετε για λίγο από το ψυγείο.

 

Βαθμός δυσκολίας,  Πολύ Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας, 20΄

Θερμίδες ανά 100 γρ., 478

 

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μέτρια βαζάκια

150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

70 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

90 γρ. golden syrup

200 γρ.  σοκολάτα κουβερτούρα   τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

200 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα η  αλεσμένα στο μπλέντερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μας. Τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε/ καβουρδίζουμε  για 15 με 20 λεπτά η μέχρι απλά να μυρίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε στο πολιμίξερ η κόβουμε στο χέρι. Αλέθουμε όσο θέλουμε ανάλογα με πόσο χοντρά η ψιλά τα θέλουμε στο άλειμμα μας.

2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το golden syrup.  Tα βράζουμε  μέχρι σχεδόν να κοχλάσει το μείγμα. Ρίχνουμε στο μείγμα την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει  και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Το μοιράζουμε προσεκτικά σε βαζάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Αυτό θα πάρει γύρο στις 3 ώρες.

3. Διατηρείται στο ψυγείο οπού και  θα σφίξει. Για να χρησιμοποιήσουμε,  βγάζουμε από το ψυγείο 20’ πριν χρησιμοποιήσουμε. Τip : Αν είστε ανυπόμονοι βάλτε την ποσότητα που χρειάζεστε σε ένα μπολ και βάλτε για λίγα δευτερόλεπτα  στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε το burger της αρεσκείας σας με πάνω από 25 επιλογές υλικών

Rocomamas / Burger Bar

Bρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού δίπλα από το Βarrafino σε μια funky ατμόσφαιρα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Λίστα με τις αγαπημένες μας σειρές του Netflix και προτάσεις για να παραγγείλεις

Netflix & Delivery

Δείτε με ποια φαγητά συνδυάζονται οι σειρές της γνωστής πλατφόρμας
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το περιβάλλον άκρως παρεΐστικο, φιλικό και η εξυπηρέτηση γρήγορη.

Μαύρες χήνες / Ταβέρνα

Με αέρα από μια άλλη εποχή ο χώρος είναι διαμορφωμένος με ξύλινα τραπέζια, παλιές φωτογραφίες και δίσκους βινυλίου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Διαθέτει κομψή βιτρίνα, όπου μπορείς να δεις ανθρώπους να κάθονται στα μοντέρνα στουλ

Dear All / All day cafe

Εδώ θα φας σάντουιτς με ενδιαφέροντες συνδυασμούς, σαλάτες, ομελέτες και ξεχωριστά πιάτα ημέρας
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X