ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:00
 

Αραβική μαχαλεπία με ανθόνερο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Εύκολο
ΧΕ 15΄
Χρόνος να παγώσει: 3 ώρες
Θερμίδες ανά μερίδα: 385
Θα χρειαστούμε 4 μέτρια μπολάκια

ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες

Για την κρέμα
800 γρ. γάλα πλήρες
80 γρ. corn flour
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι ανθόνερο

Για το σιρόπι
60 γρ. νερό
60 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
10 γρ. ινδοκάρυδο
25 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.
2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε. Το μείγμα πρέπει να ζεσταθεί καλά. Ανακατεύουμε με το σύρμα και παράλληλα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα στα 4 μπολ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη που να αγγίζει την κρέμα, έτσι που να μην κάνει πέτσα το γλυκό. Τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.
3. Για να φτιάξουμε το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά του σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε σε δυνατή και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη από κάθε γλυκό. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι, ινδοκάρυδο και φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Με μοντέρνα στοιχεία, το Mercato είναι κάτι πολύ πρωτότυπο και διαφορετικό, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα προσφέροντας καινούργιες επιλογές.

Mercato / Brunch/Cocktail Bar

Από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα ο κόσμος μπορεί να απολαμβάνει το ιδιαίτερό του brunch, και αργότερα τη νύχτα το μαγαζί ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Επιλογή ζυμαρικών χωρίς γλουτένη, ολικής άλεσης ή και βιολογικά.

La Boca / Ιταλική Κουζίνα

Στα highlights οι λαχταριστές γεύσεις σπιτικού παγωτού που προσφέρουν, κάτι που καθιστά τον χώρο must visit και κατάλληλο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η κράτηση είναι must αφού υπάρχει λίστα αναμονής.

Salt & Fire / Steak House

Ένα μινιμαλιστικό μενού με μόνο δυο επιλογές, ribeye και fillet, τα οποία προέρχονται από την αυστραλιανή εταιρεία Jack’s ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει επίσης σνακ και γλυκά ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η αυλή του.

Swimming Birds

Cosy, χαριτωμένο καφέ απέναντι από το νέο δημαρχείο με μινιμαλιστικές διαθέσεις στην διακόσμηση και υπέροχο μυρωδάτο espresso. ...
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκες σαλάτες και ελαφριά πιάτα εξελίσσεται για να περιλαμβάνει χορταστικό βραδινό φαγητό, φτιαγμένο από ξυλόφουρνο ή μπάρμπεκιου.

Dafne / Κυπριακή Κουζίνα

Χτισμένο σε στιλ παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού, τα εσωτερικά καθίσματα είναι τοποθετημένα σε φόντο με εμφανή τούβλα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το βράδυ το degustation μενού θα είναι ο πρωταγωνιστής

Ρους / Fine Dining

Το εστιατόριο είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με à la carte μενού τα μεσημέρια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δοκιμάστε mango spicy shrimps, δηλαδή πικάντικα ρολάκια σούσι με μάνγκο και γαρίδες.

Gingertale & Co / Ethnic - Japanese

Σερβίρει ρολάκια ρυζιού σε πολλούς συνδυασμούς, bao bun αλλά και special επιλογές όπως ταρτάρ σολομού και τόνου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X