ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Αραβική μαχαλεπία με ανθόνερο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Εύκολο
ΧΕ 15΄
Χρόνος να παγώσει: 3 ώρες
Θερμίδες ανά μερίδα: 385
Θα χρειαστούμε 4 μέτρια μπολάκια

ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες

Για την κρέμα
800 γρ. γάλα πλήρες
80 γρ. corn flour
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι ανθόνερο

Για το σιρόπι
60 γρ. νερό
60 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
10 γρ. ινδοκάρυδο
25 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.
2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε. Το μείγμα πρέπει να ζεσταθεί καλά. Ανακατεύουμε με το σύρμα και παράλληλα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα στα 4 μπολ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη που να αγγίζει την κρέμα, έτσι που να μην κάνει πέτσα το γλυκό. Τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.
3. Για να φτιάξουμε το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά του σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε σε δυνατή και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη από κάθε γλυκό. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι, ινδοκάρυδο και φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων από γεύσεις της Μεσογείου

Honey / Gourmet

Στο αναπαλαιωμένο ιστορικό Χάνι του Ιμπραήμ, κοντά στη Δημοτική Αγορά της Πάφου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ

Marbre Fusion Grill

Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Value for money τιμές και ζεστή υποδοχή

Kona Kai / Ethnic

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει από νωρίς το πρωί, γευστικά αφράτα donuts με γέμιση σοκολάτα, κρέμα φράουλας και όχι μόνο

Hero donuts and more

Η Λάρνακα έχει αποκτήσει τη δική της γλυκιά γωνιά για donuts και άλλα πολλά...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, black angus burger, ριζότο, μπριζόλες, σολομό

Mousse All day / All day cafe bar

Φαγητό το μεσημέρι με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ το απόγευμα έως αργά το βράδυ σερβίρει κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ