ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:18
 

Brownies με αλατισμένη καραμέλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Χρόνος ψησίματος: 20΄+ 3 ώρες για την καραμέλα 
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο 
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

320 θερμίδες ανά 100γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 28x19 εκ. με στρωμένο λαδόχαρτο στη βάση του.

Για 18 brownies

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
180 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
1½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. ζάχαρη
3 αβγά ελαφρά κτυπημένα
110 γρ. αλεύρι
120 γρ. sour cream 
2-3 κουταλάκια αλάτι Ιμαλάιων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πρώτα φτιάχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα, τοποθετώντας το σφραγισμένο σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και κοχλάζουμε σταθερά για 3 ώρες, αναπληρώνοντας με νερό, αν χρειαστεί. Αφήνουμε το τενεκεδάκι να κρυώσει στο νερό εντελώς πριν το ανοίξουμε. Αν έχουμε χύτρα ταχύτητας, το βράζουμε σε πίεση για 25-30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ανοίξουμε.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα για να μην καεί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι και τη sour cream, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Ανοίγουμε το ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε το μισό μείγμα μπράουνι στο ταψί. Τοποθετούμε την καραμέλα πάνω στο μισό μείγμα των brownies και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Πάνω αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα των brownies. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Δεν πρέπει να βαρυψηθούν. Αν την ώρα που τα βγάλουμε από τον φούρνο φαίνονται ακόμα ωμά, δεν πρέπει να ανησυχήσουμε. Όταν κρυώσουν θα είναι τέλεια.
5. Αφότου κρυώσει το μείγμα εντελώς, το τυλίγουμε καλά με το ταψί σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει και σφίξει καλά, δηλαδή μετά από περίπου 3 ώρες, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία, γιατί όταν σφίξει το μείγμα κόβεται πολύ πιο εύκολα και συγυρισμένα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε προσεκτικά τα brownies σε κομμάτια. Τα διατηρούμε σφραγισμένα στο ψυγείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ

Marbre Fusion Grill

Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Γυαλιστερές και μύδια, ραβιόλι, που σερβίρονται με σος ντομάτας και γαρίδες

Honey / Gourmet

Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Value for money τιμές και ζεστή υποδοχή

Kona Kai / Ethnic

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει από νωρίς το πρωί, γευστικά αφράτα donuts με γέμιση σοκολάτα, κρέμα φράουλας και όχι μόνο

Hero donuts and more

Η Λάρνακα έχει αποκτήσει τη δική της γλυκιά γωνιά για donuts και άλλα πολλά...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, black angus burger, ριζότο, μπριζόλες, σολομό

Mousse All day / All day cafe bar

Φαγητό το μεσημέρι με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ το απόγευμα έως αργά το βράδυ σερβίρει κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ