ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δροσερό Paris on Ice (βίντεο σε 1’)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Αναμνήσεις από μια άλλη εποχή. Αυτό το γλυκό το αγαπώ γιατί με ταξιδεύει στα όμορφα παιδικά μου χρόνια, στο πατρικό μου σπίτι με την αγαπημένη μου μαμά. Για μένα αυτή η συνταγή είναι ένα ποτήρι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και γεύσεις.» δηλώνει η Αθηνά Λοϊζίδου

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄  

Χρόνος για να πήξει: 6 ώρες                      

280 θερμίδες ανά μερίδα

Υλικά για 8 μερίδες

Θα χρειαστούμε 8 μέτρια ποτηράκια η ένα μέτριο πυρέξ.

  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 620 ml νερό
  • 1 τενεκεδάκι, 400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 φακελάκια ζελατίνη
  • 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη

Για τον ζελέ

  • 2 φακελάκια , συνολικά (150 γρ.) ζελέ κεράσι
  • 800 ml ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα και τις ζελατίνες. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί καλά και το μείγμα να ζεσταθεί.

2. Το μεταφέρουμε σ’ ένα πυρέξ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σε 1 ώρα, όταν έχει σχεδόν πήξει, το βγάζουμε απ’ το ψυγείο.

3. Εν τω μεταξύ, σ’ ένα σακουλάκι (zip lock bag) βάζουμε τ’ ασπρισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, και τη μαστίχα. Τα χτυπάμε για να σπάσουν σε χοντροκομμένα κομμάτια τα αμύγδαλα και να ενωθούν με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αμύγδαλα στη σχεδόν πηχτή κρέμα και χτυπάμε με ένα σύρμα για να ενωθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 3 ώρες.

4. Έπειτα, φτιάχνουμε τον ζελέ ανακατεύοντας τους κρυστάλλους ζελέ με ζεστό νερό. Ρίχνουμε το περιεχόμενο σ’ ένα μακρόστενο, ρηχό ταψί. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει. Τον κόβουμε σε κύβους και τον σκορπάμε στις κρέμες. Βάζουμε τα ποτηράκια ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για λίγο ακόμα. Τα σερβίρουμε αφού παγώσουν καλά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X