ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:25
 

Δροσερό Paris on Ice (βίντεο σε 1’)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

«Αναμνήσεις από μια άλλη εποχή. Αυτό το γλυκό το αγαπώ γιατί με ταξιδεύει στα όμορφα παιδικά μου χρόνια, στο πατρικό μου σπίτι με την αγαπημένη μου μαμά. Για μένα αυτή η συνταγή είναι ένα ποτήρι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και γεύσεις.» δηλώνει η Αθηνά Λοϊζίδου

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄  

Χρόνος για να πήξει: 6 ώρες                      

280 θερμίδες ανά μερίδα

Υλικά για 8 μερίδες

Θα χρειαστούμε 8 μέτρια ποτηράκια η ένα μέτριο πυρέξ.

  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 620 ml νερό
  • 1 τενεκεδάκι, 400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 φακελάκια ζελατίνη
  • 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη

Για τον ζελέ

  • 2 φακελάκια , συνολικά (150 γρ.) ζελέ κεράσι
  • 800 ml ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα και τις ζελατίνες. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί καλά και το μείγμα να ζεσταθεί.

2. Το μεταφέρουμε σ’ ένα πυρέξ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σε 1 ώρα, όταν έχει σχεδόν πήξει, το βγάζουμε απ’ το ψυγείο.

3. Εν τω μεταξύ, σ’ ένα σακουλάκι (zip lock bag) βάζουμε τ’ ασπρισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, και τη μαστίχα. Τα χτυπάμε για να σπάσουν σε χοντροκομμένα κομμάτια τα αμύγδαλα και να ενωθούν με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αμύγδαλα στη σχεδόν πηχτή κρέμα και χτυπάμε με ένα σύρμα για να ενωθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 3 ώρες.

4. Έπειτα, φτιάχνουμε τον ζελέ ανακατεύοντας τους κρυστάλλους ζελέ με ζεστό νερό. Ρίχνουμε το περιεχόμενο σ’ ένα μακρόστενο, ρηχό ταψί. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει. Τον κόβουμε σε κύβους και τον σκορπάμε στις κρέμες. Βάζουμε τα ποτηράκια ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για λίγο ακόμα. Τα σερβίρουμε αφού παγώσουν καλά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Εφόσον ο καιρός είναι ακόμα καλός και προσφέρεται για εκδρομές εκτός πόλης υπάρχουν μέρη στα οποία θα φας εξαιρετικό brunch

Brunch Εκτός Πόλης

Μια συνήθεια που έρχεται από άλλες χώρες αλλά την ενσωματώσαμε και εμείς στην κυπριακή πραγματικότητα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα βρείτε χούμους, ταχίνι με ψάρι, σκορδάτο γιαούρτι, τις διάσημες σαλάτες του Λιβάνου Fattoush και Tabboule όλα φτιαγμένα από φρέσκα υλικά

Bistro 961

Με αέρα ανατολής, νέα επιλογή έρχεται να ενισχύσει την λίστα των ethnic φαγητών στην Λάρνακα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η ταβέρνα μπορεί να φιλοξενήσει πάρτυ γενεθλίων, bachelor, βαπτιστείς και άλλα events, μέχρι 50 ατόμων

Ταβέρνα Φοινιτζιά

Παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα σε συνοικιακό δρόμο σερβίρει πλούσιους μεζέδες και εύγεστα σουβλάκια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Συνδυάζει κινεζική, ινδική και ιαπωνική κουζίνα.

East Asian

Μεγάλος χώρος, με λιτό ντεκόρ με στοιχεία από την Ασία και μεγάλα στρόγγυλα τραπέζια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ο χώρος διαθέτει βεράντα και μεγάλο μπαρ για να απολάυσετε δροσιστικές δημιουργίες

Fish Chich Island / Fish&Chips

Για τους λάτρεις του κρέατος το εστιατόριο διαθέτει μεγάλη ποικιλία από πιάτα με βάση το κοτόπουλο, πιάτα αρνιού, νόστιμο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ