ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:43
 

Δροσερό Paris on Ice (βίντεο σε 1’)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

«Αναμνήσεις από μια άλλη εποχή. Αυτό το γλυκό το αγαπώ γιατί με ταξιδεύει στα όμορφα παιδικά μου χρόνια, στο πατρικό μου σπίτι με την αγαπημένη μου μαμά. Για μένα αυτή η συνταγή είναι ένα ποτήρι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και γεύσεις.» δηλώνει η Αθηνά Λοϊζίδου

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄  

Χρόνος για να πήξει: 6 ώρες                      

280 θερμίδες ανά μερίδα

Υλικά για 8 μερίδες

Θα χρειαστούμε 8 μέτρια ποτηράκια η ένα μέτριο πυρέξ.

  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 620 ml νερό
  • 1 τενεκεδάκι, 400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 φακελάκια ζελατίνη
  • 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη

Για τον ζελέ

  • 2 φακελάκια , συνολικά (150 γρ.) ζελέ κεράσι
  • 800 ml ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα και τις ζελατίνες. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί καλά και το μείγμα να ζεσταθεί.

2. Το μεταφέρουμε σ’ ένα πυρέξ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σε 1 ώρα, όταν έχει σχεδόν πήξει, το βγάζουμε απ’ το ψυγείο.

3. Εν τω μεταξύ, σ’ ένα σακουλάκι (zip lock bag) βάζουμε τ’ ασπρισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, και τη μαστίχα. Τα χτυπάμε για να σπάσουν σε χοντροκομμένα κομμάτια τα αμύγδαλα και να ενωθούν με τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αμύγδαλα στη σχεδόν πηχτή κρέμα και χτυπάμε με ένα σύρμα για να ενωθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 3 ώρες.

4. Έπειτα, φτιάχνουμε τον ζελέ ανακατεύοντας τους κρυστάλλους ζελέ με ζεστό νερό. Ρίχνουμε το περιεχόμενο σ’ ένα μακρόστενο, ρηχό ταψί. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει. Τον κόβουμε σε κύβους και τον σκορπάμε στις κρέμες. Βάζουμε τα ποτηράκια ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για λίγο ακόμα. Τα σερβίρουμε αφού παγώσουν καλά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ

Marbre Fusion Grill

Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Γυαλιστερές και μύδια, ραβιόλι, που σερβίρονται με σος ντομάτας και γαρίδες

Honey / Gourmet

Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Value for money τιμές και ζεστή υποδοχή

Kona Kai / Ethnic

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει από νωρίς το πρωί, γευστικά αφράτα donuts με γέμιση σοκολάτα, κρέμα φράουλας και όχι μόνο

Hero donuts and more

Η Λάρνακα έχει αποκτήσει τη δική της γλυκιά γωνιά για donuts και άλλα πολλά...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, black angus burger, ριζότο, μπριζόλες, σολομό

Mousse All day / All day cafe bar

Φαγητό το μεσημέρι με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ το απόγευμα έως αργά το βράδυ σερβίρει κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ