ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξωτικά σουβλάκια σολομού με ρύζι (βίντεο σε 1')

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μερίδες

θα χρειαστούμε ένα μικρό πυρέξ

  • 2 κομμάτια σολομό φιλέτο (χωρίς δέρμα)
  • 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. ( ½) ποτήρι coconut milk
  • Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
  • 25 γρ. (2 κουταλιές) ζάχαρη
  • Ελάχιστο τσιλι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι turmeric (κουρκουμά)
  • Αλάτι

Για να σερβίρουμε

  • 100 γρ. ρύζι basmati
  • 250 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 250οC στον αέρα.
  2. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το ρύζι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το νερό, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το νερό να κοχλάσει για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 15΄.
  3. Παράλληλα, κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε κύβους.
  4. Ράνουμε το γάλα καρύδας, την φλούδα λεμόνι, τη ζάχαρη, το τσιλι, το turmeric και το αλάτι στο πυρέξ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα κομμάτια σολομό και πιπεριάς. Ψήνουμε στον φούρνο για 15΄
  5. Σερβίρουμε τα σουβλάκια σολομού με το ρύζι.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X