ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eύκολο σουφλέ με φέτα και χαλλούμι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄ 

Χρόνος ψησίματος: 50΄

Χρόνος στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά του: 4 ώρες

195 θερμίδες ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες

  • 6 φέτες ψωμιού για τοστ με τις άκρες κομμένες
  • 60 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. τυρί χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 150 γρ. τυρί φέτα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • 450 ml γάλα

Θα χρειαστούμε ένα μικρό πυρέξ διαστάσεων περίπου 20x30 εκ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Βουτυρώνουμε καλά τις φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε τις 3 φέτες στη βάση του πυρέξ. Βάζουμε επάνω τα μισά τυριά.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ψωμί, τυριά.
2. Σ’ ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή από το προηγούμενο βράδυ.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σκεπάζουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο. Ακολούθως, το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για ακόμα 35 λεπτά ή περισσότερο αν θέλουμε, μέχρι να ροδίσει και ν’ αφρατέψει.
5. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί προτού το σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ

Marbre Fusion Grill

Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Γυαλιστερές και μύδια, ραβιόλι, που σερβίρονται με σος ντομάτας και γαρίδες

Honey / Gourmet

Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Value for money τιμές και ζεστή υποδοχή

Kona Kai / Ethnic

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει από νωρίς το πρωί, γευστικά αφράτα donuts με γέμιση σοκολάτα, κρέμα φράουλας και όχι μόνο

Hero donuts and more

Η Λάρνακα έχει αποκτήσει τη δική της γλυκιά γωνιά για donuts και άλλα πολλά...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, black angus burger, ριζότο, μπριζόλες, σολομό

Mousse All day / All day cafe bar

Φαγητό το μεσημέρι με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ το απόγευμα έως αργά το βράδυ σερβίρει κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ