ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eύκολο σουφλέ με φέτα και χαλλούμι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄ 

Χρόνος ψησίματος: 50΄

Χρόνος στο ψυγείο για να τραβήξει τα υγρά του: 4 ώρες

195 θερμίδες ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες

  • 6 φέτες ψωμιού για τοστ με τις άκρες κομμένες
  • 60 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. τυρί χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 150 γρ. τυρί φέτα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ θρυμματισμένη
  • 3 αυγά
  • 450 ml γάλα

Θα χρειαστούμε ένα μικρό πυρέξ διαστάσεων περίπου 20x30 εκ.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Βουτυρώνουμε καλά τις φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε τις 3 φέτες στη βάση του πυρέξ. Βάζουμε επάνω τα μισά τυριά.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο ψωμί, τυριά.
2. Σ’ ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή από το προηγούμενο βράδυ.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σκεπάζουμε το σουφλέ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο. Ακολούθως, το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για ακόμα 35 λεπτά ή περισσότερο αν θέλουμε, μέχρι να ροδίσει και ν’ αφρατέψει.
5. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί προτού το σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Καμμένος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει τις πολιτικές δυνάμεις

«Άσε ρε νούμερο.... Μέχρι προχθές έσταζες μέλι για την κυβέρνηση, τώρα τα χώνεις.... Για τόση αμνησία ...»
Ανώνυμος  |  20:54

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στα συν η υπόγεια κάβα του εστιατορίου με ελεγχόμενη θερμοκρασία και με μια πλούσια ποικιλία ποιοτικών κρασιών

Meating Grill & CO / Gastro-Pub

Στο μενού θα βρείτε εκλεκτά και ψημένα με μαεστρία κρέατα, στη σχάρα και στο παγκοσμίου φήμης josper gastroll
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το εστιατόριο αποτελεί μια καλή επιλογή για lunch break ή για business lunch

Grey Terrace / Cafe Restaurant

Στο μενού θα βρείτε πιάτα από τη διεθνή κουζίνα όπως γευστικά burger, ειδή σχάρας, σαλάτες, ζυμαρικά, αλλά και platters
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Συχνά διοργανώνουν βραδιές με ζωντανή μουσική

Baristro All Day / Cafe Bar

Το πρωί χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου εννοώ το βραδύ απολαμβάνεις ωραία κοκτέιλ και κρασί
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού είναι γεμάτο με εξαιρετικό comfort food με πιάτα ανάλαφρα, εξωτικά ιδανικά για χορτοφάγους, vegans

Pokeloha / Ethnic

Αν και στη Χαβάη το Poké σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό στο Pokéloha μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μπολ υψηλής ποιότητας θαλασσινά ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με άνετες πολυθρόνες και τραπέζια από κρασοβάρελα, καναπέδες και ψηλά στουλ

1725 wine bar

Ο χώρος είναι ιδανικός για στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνοντας τη θέα μετά από τη βόλτα στα χιόνια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ο χώρος αποτελεί έμπνευση αλλά και δημιουργία τον ιδιοκτήτων του, οι οποίοι σκηνοθέτησαν μια άκρως καινοτόμα φιλοσοφία.

Seven Monkeys / Cocktail Bar

Μας ταξιδεύει στην Αβάνα μέσα από το φιλόξενο περιβάλλον του και τα εξωτικά κοκτέιλ του
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X