ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:51
 

Εύκολος μπακλαβάς

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Το γνωστό γλυκό φτιαγμένο με έναν πολύ απλό τρόπο. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι όταν δοκιμάσετε τον συγκεκριμένο μπακλαβά, θα σας αρέσει τόσο που θα τον φτιάχνετε ξανά και ξανά!

 

Για 5 μερίδες

Υλικά

Για το φύλλο

½ συσκευασία φύλλο μπακλαβά (225γρ.)

70 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο

 

Για το μείγμα ξηρών καρπών

150 γρ. αμύγδαλα

150 γρ. φουντούκια

150 γρ. καρύδια

30 γρ. βούτυρο

20 γρ. ζάχαρη

10 ml ανθόνερο

 

Για το σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

1 κουταλάκι κανέλα

 

Για το σερβίρισμα

Λίγο παγωτό

 

Για 1 μερίδα

 

Υλικά

45 γρ. φύλλο μπακλαβά

60 γρ. μείγμα ξηρών καρπών

90 ml σιρόπι

 

Για το σερβίρισμα

1 μπάλα παγωτό (60 γρ.)

Λίγη κανέλα για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση
1 Ανοίγουμε τα φύλλα μπακλαβά και τα αλείφουμε όλα καλά με το λιωμένο βούτυρο. Τσαλακώνουμε τα φύλλα κάνοντάς τα μπάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί στον φούρνο για να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2 Στο πολιμίξερ ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια, τη ζάχαρη και το ανθόνερο. Αλέθουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
3 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει έντονα, για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4 Για να στήσουμε το γλυκό, σκορπάμε λίγα φύλλα στη βάση του μπολ σερβιρίσματος. Βάζουμε επάνω λίγο μείγμα ξηρών καρπών και ακόμη λίγα φύλλα σπαστά. Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, δίπλα από το αγαπημένο Cookhouse

Bowls / Healthy

Σερβίρει healthy bowls, απολαυστικά smoothies, εναλλακτικά ζεστά και κρύα ροφήματα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X