ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:52
 

Εύκολος μπακλαβάς

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Το γνωστό γλυκό φτιαγμένο με έναν πολύ απλό τρόπο. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι όταν δοκιμάσετε τον συγκεκριμένο μπακλαβά, θα σας αρέσει τόσο που θα τον φτιάχνετε ξανά και ξανά!

 

Για 5 μερίδες

Υλικά

Για το φύλλο

½ συσκευασία φύλλο μπακλαβά (225γρ.)

70 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο

 

Για το μείγμα ξηρών καρπών

150 γρ. αμύγδαλα

150 γρ. φουντούκια

150 γρ. καρύδια

30 γρ. βούτυρο

20 γρ. ζάχαρη

10 ml ανθόνερο

 

Για το σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

1 κουταλάκι κανέλα

 

Για το σερβίρισμα

Λίγο παγωτό

 

Για 1 μερίδα

 

Υλικά

45 γρ. φύλλο μπακλαβά

60 γρ. μείγμα ξηρών καρπών

90 ml σιρόπι

 

Για το σερβίρισμα

1 μπάλα παγωτό (60 γρ.)

Λίγη κανέλα για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση
1 Ανοίγουμε τα φύλλα μπακλαβά και τα αλείφουμε όλα καλά με το λιωμένο βούτυρο. Τσαλακώνουμε τα φύλλα κάνοντάς τα μπάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί στον φούρνο για να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2 Στο πολιμίξερ ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια, τη ζάχαρη και το ανθόνερο. Αλέθουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
3 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει έντονα, για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4 Για να στήσουμε το γλυκό, σκορπάμε λίγα φύλλα στη βάση του μπολ σερβιρίσματος. Βάζουμε επάνω λίγο μείγμα ξηρών καρπών και ακόμη λίγα φύλλα σπαστά. Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Με μαστοριά στη σχάρα, καλό κρέας, σεφταλιές, γευστικότατους κεφτέδες και μαγειρευτά πιάτα

Ταβέρνα Μαυρίκιος

Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή μουσική ενώ το καλοκαιράκι στρώνει τραπέζια στην όμορφη βεράντα με χωρητικότητα μέχρι και ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Τα ξύλινα τραπεζάκια, τα άνετα καθίσματα και η ξύλινη μπάρα δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον

Wooden Nest / All day cafe

Ένα όμορφο καφέ-μπαρ, με άποψη και ιδιαιτερότητα, προσφέρει καφέδες, ποτά, κοκτέιλ αλλά και με κάποιες επιλογές φαγητών
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σαλάτα χωριάτικη, κολοκούθκια με τα αβγά, ανθούς, λουκάνικα, μακαρόνια του φούρνου, στιφάδο, σουβλάκια και διαφορα ειδη σχάρας.

Maramenos / Ταβέρνα

Θα βρείτε εποχικά κυπριακά εδέσματα με φρέσκα υλικά που καλλιεργούνται από την ίδια την οικογένεια.
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X