ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φοινικωτά (νηστίσιμα)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.gr

Διαλέξτε τα καλύτερα φοινίκια που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, ειδικά αυτά που έχουν πλούσια σάρκα. Διατηρήστε τα φοινικωτά σας στο ψυγείο, κλεισμένα αεροστεγώς. Είναι πολύ πιο νόστιμα παγωμένα. Εγώ τα διατηρώ σε τάπερ στην κατάψυξη και τα βγάζω έξω λίγα λεπτά πριν τα σερβίρω. Στην κατάψυξη διατηρούνται μέχρι και δύο μήνες.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 19x28 εκ. περίπου, του οποίου τη βάση θα στρώσουμε με λαδόχαρτο

 

Για 30 φοινικωτά

Υλικά

Για τη βάση και το πάνω μέρος

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. νιφάδες βρώμης

150 γρ. μαργαρίνη νηστίσιμη

70 γρ. ζάχαρη

 

Για τη γέμιση

500 γρ. φοινίκια χωρίς κουκούτσια κομμένα στα δυο

150 ml νερό

1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

 

Eκτέλεση

1. Στρώνουμε με λαδόχαρτο το ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμένα φοινίκια, το νερό και τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν μια πάστα.

3. Στο μεταξύ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Παίρνουμε το μισό μείγμα και το πιέζουμε με τα δάκτυλά μας στη βάση του ταψιού. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω την πάστα από φοινίκια,

καθώς και το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

4. Τυλίγουμε όλο το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να παγώσει καλά. Αυτό μας βοηθάει να τεμαχίσουμε το γλυκό ομοιόμορφα. Όταν παγώσει, το βγάζουμε από το ταψί και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X