ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Φθινοπωρινός κορμός σοκολάτας με μπισκότα και αμύγδαλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί (loaf Pan) διαστάσεων 20x9x6 εκ. στρωμένο με μεμβράνη. Χρησιμοποιούμε μπόλικη, αφήνοντας αρκετή γύρω γύρω.

435 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
330 γρ. κρέμα γάλακτος
225 γρ. μπισκότα πτι μπέρ κομμένα σε κομματάκια
120 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για τα καραμελώμενα αμύγδαλα
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν σχεδόν κοχλάσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
2. Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο στρωμένο με μεμβράνη ταψί. Πιέζουμε με τη μεμβράνη όπου περισσεύει και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει ο κορμός.
3. Παράλληλα φτιάχνουμε τα καραμελώμενα αμύγδαλα. Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρουμε το μείγμα στο λαδόχαρτο και το απλώνουμε σε πολύ λεπτή στρώση. Είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η καραμέλα καίει πολύ. Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομματάκια.
4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε ένα σανίδι και τον στολίζουμε με καραμελώμενα αμύγδαλα, όπως στη φωτογραφία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Μεγάλη συλλογή από draft μπίρες και σε μπουκάλι, επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, καλή συλλογή με ουίσκι και signature cocktail

Blooms Bar & Grill / Pub

Με τραπέζια για παρέες και σουξέ στα burger με black angus που λιώνουν τρυφερά στο στόμα, steak και μακαρονάδες
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Όμορφο περιβάλλον με συμπαθητική αυλή

Neromylos / All day café restaurant

Το μενού περιλαμβάνει τοπική μεσογειακή κουζίνα, μεζέδες στην μέση για μοίρασμα σερβιρισμένους με ιδιαίτερη αισθητική
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δροσιζόμαστε και απολαμβάνουμε all day φαγητό και ποτό στη θάλασσα χωρίς να το κουνήσουμε ρούπι από την παραλία

All Day Παραλία

Με προτάσεις για φαγητό, καφέ και ποτό, αν ψάχνετε το μέρος για να αράξετε δίπλα στη θάλασσα αυτό το τριήμερο
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Με καθρέφτες και το μαύρο με χρυσό να κυριαρχούν, θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική από γνωστά ονόματα καλλιτεχνών

4711 / Club

Ένας χώρος που εντυπωσιάζει με το που μπαίνεις λόγω της ιδιαίτερης εισόδου του σε σχήμα πυραμίδας
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Οι επιλογές κινούνται από τις κλασικές ναπολιτάνα, μπολονέζ, αραμπιάτα, καρμπονάρα

Pasta Strada / Street Food

Διαλέγετε καταρχάς τα ζυμαρικά ανάμεσα σε 7 διαφορετικά είδη και στη συνέχεια τη σάλτσα με την οποία θα τα συνδυάσετε
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα βρείτε καθημερινά πιάτα με κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αναλόγως με την ψαριά

Hommie Food House / Restaurant

Στο μενού του θα βρείτε διάφορες μεσογειακές γεύσεις επηρεασμένες από την κυπριακή, την ελληνική αλλά και βορειότερες ευρωπαϊκές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Τις Κυριακές φιλοξενεί στα decks του γνωστούς μουσικούς. Ανοικτό τους καλοκαιρινούς μήνες

Eauzone / Lounge Bar

Η μαγευτική τοποθεσία και διακόσμησή του δημιουργούν την πιο όμορφη καλοκαιρινή εμπειρία
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X