ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κεφτεδάκια με σάλτσα edamame και ρύζι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Για 3-4 μερίδες

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. χοιρινός κιμάς

1 αβγό

1 κουταλιά μουστάρδα μέλι

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 ml λευκό κρασί

180 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών

1 κουταλιά μουστάρδα μέλι

Αλάτι, πιπέρι

100 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι corn flour

250 γρ. φασόλια edamame

 

Για το σερβίρισμα

150 γρ. ρύζι

400 ml νερό με λίγο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα.

2. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά. Τα αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και τ’ αφήνουμε στην άκρη.

3. Παράλληλα φτιάχνουμε το ρύζι, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και πάλι για ένα λεπτό.

4. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το νερό με τον ζωμό, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ακολούθως, προσθέτουμε στο τηγάνι τα μισοψημένα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά.

5. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κορν φλάουρ (corn flour) διαλυμένο στο νερό, ανακατεύουμε

προσεκτικά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το υγρό του τηγανιού ν’ αρχίσει να πήζει.

6. Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 με 7 λεπτά ώστε να ψηθούν τα κεφτεδάκια καλά και εσωτερικά και τα φασόλια να ζεσταθούν. Σερβίρουμε με το ρύζι.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Με μαστοριά στη σχάρα, καλό κρέας, σεφταλιές, γευστικότατους κεφτέδες και μαγειρευτά πιάτα

Ταβέρνα Μαυρίκιος

Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή μουσική ενώ το καλοκαιράκι στρώνει τραπέζια στην όμορφη βεράντα με χωρητικότητα μέχρι και ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Τα ξύλινα τραπεζάκια, τα άνετα καθίσματα και η ξύλινη μπάρα δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον

Wooden Nest / All day cafe

Ένα όμορφο καφέ-μπαρ, με άποψη και ιδιαιτερότητα, προσφέρει καφέδες, ποτά, κοκτέιλ αλλά και με κάποιες επιλογές φαγητών
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σαλάτα χωριάτικη, κολοκούθκια με τα αβγά, ανθούς, λουκάνικα, μακαρόνια του φούρνου, στιφάδο, σουβλάκια και διαφορα ειδη σχάρας.

Maramenos / Ταβέρνα

Θα βρείτε εποχικά κυπριακά εδέσματα με φρέσκα υλικά που καλλιεργούνται από την ίδια την οικογένεια.
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X