ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:25
 

Κέικ με φουντούκια, δαμάσκηνα και μούρα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Για 10 μερίδες

Υλικά
6 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι κομμένα στα 4 καθένα
200 γρ. μούρα κατεψυγμένα
320 γρ. ζάχαρη
125 γρ. φουντούκια
200 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 μεγάλα αυγά
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι αλάτι


Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού διαμέτρου 23 εκ., που η βάση να βγαίνει, με λαδόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δαμάσκηνα με 150 γρ. μούρα και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε τα φουντούκια στο πολυμίξερ και αλέθουμε για 5 δευτερόλεφτα για να θρυμματιστούν, αλλά όχι να αλεστούν εντελώς.
4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και κτυπάμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Τέλος, ανακατεύουμε στο μείγμα τα αλεσμένα φουντούκια.
5. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα στο ταψί και ρίχνουμε επάνω ακανόνιστα τα φρούτα με τη ζάχαρη που έχουμε στο μπολ. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20΄. Στα 30΄ψησιματος, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να μην βαρυψηθεί το κέικ εξωτερικά.
6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το στεφανάκι του ταψιού.
7. Διακοσμούμε το κέικ με τα υπόλοιπα μούρα που κρατήσαμε και σερβίρουμε σε μερίδες.

Για περισσότερες συνταγές στο Athena recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X