ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:10
 

Κις λορέν (quiche Lorraine)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom Κ, Αθήνα

Αν ξεχάσατε πόσο νόστιμο είναι το κις λορέν, ευχαρίστως να σας το θυμίσω! Ένα πλούσιο πιάτο που μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός μπουφέ ή το πρώτο μέρος ενός επίσημου δείπνου ή ακόμα και ένα νοστιμότατο απογευματινό σνακ.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄

Για 6-8 μερίδες

Θα χρειαστούμε ένα ταψί για τάρτες διαμέτρου 26 εκ.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 95 γρ. spry ή βούτυρο
  • 80 ml νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση

  • 4 αυγά
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 50 ml γάλα
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι
  • 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
  • 150 γρ. μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί cheddar

Eκτέλεση

1. Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης στο food processor και κτυπάμε μέχρι η ζύμη να ενωθεί και να γίνει σαν μπάλα. Την τυ¬λίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομ¬μάτια μεμβράνης και την εφαρμόζουμε στο ταψί της τάρτας. Βάζουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο πάνω στην τάρτα για να την καλύψει και τοποθετούμε πάνω φασόλια ή baking beans. Αυτό το κάνουμε για να μην ψηλώσει η ζύμη της τάρτας. Ψήνουμε με το χαρτί για δεκαπέντε λεπτά, τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί με τα φασόλια ή τα baking beans.
4. Εντωμεταξύ, σ’ ένα μπολ κτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το γάλα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το ζαμπόν, το μπέικον και το τυρί. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για τριάντα λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μείγμα. Βγάζουμε το κις λορέν από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώ¬σει λίγο. Το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Θα απολαύσετε δροσερές μπύρες, gin και whiskey, που θα τα συνοδεύσετε με κλασικά πιάτα κρεατικών και fish & chips.

Sherlock’s Home Bar

Με ατμόσφαιρα κλασικής pub, ο χώρος θυμίζει Λονδίνο με το ξύλο να υπερισχύει στην διακόσμηση
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το logo τους θα σάς κάνει εντύπωση αφού το χρώμα, το σχέδιο και η γραμματοσειρά είναι ίδια με αυτό της Λαϊκής Τράπεζας.

Λαϊκά Σάντουιτς

Εδώ έχετε την επιλογή να δοκιμάσετε 9 διαφορετικά σάντουιτς σε κλασικούς συνδυασμούς με φραντζολάκι ή τριάρα ως επιλογή ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
gενναιόδωρες μερίδες φαγητού όπως burgers, μπριζόλες, ζυμαρικά, wrap και σαλάτες.

Robinson’s Food & Bar

Εδώ μπορείς να έρθεις να απολαύσεις ευχάριστες στιγμές στην πισίνα τους, παρέα με τα γευστικά κοκτέιλ τους
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ipanema Lounge Bar

Ipanema Lounge Bar

Η fusion γευστική περιήγηση στη Νότια Αμερική θα κερδίσει τους γευστικούς σου κάλυκες.
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X