ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλασική πάστα φλώρα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα γλυκό, το οποίο συναντάμε σε όλα σχεδόν τα κυπριακά σπίτια, αφού συνοδεύει ιδανικά τον πρωινό ή απογευματινό καφέ. Φτιάξτε την πάστα φλώρα και διατηρήστε τη σε κομματάκια σφραγισμένη στο ψυγείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο. Απλά προσέξτε ώστε να είναι αρκετά νερουλή για να μη στεγνώσει στον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα του εμπορίου και αραιώστε τη με λίγο ζεστό νερό.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ 
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό πυρέξ ή ταψί διαμέτρου 23εκ.

Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομματάκια
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό
250 γρ. μαρμέλαδα φράουλα μαζί με 80 ml νερό για να αραιώσει

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
2. Στο πολυμίξερ κτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να έχουμε μια μπάλα μαλακής ζύμης. Το ¼ της ζύμης το βάζουμε σε σακουλάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
3. Εφαρμόζουμε τα 3/4 της ζύμης στη βάση του πυρέξ. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο πάνω στη βάση και επάνω ρίχνουμε φασόλια ή ειδικά baking beans. Έτσι η βάση δεν θα φουσκώσει πολύ. Την ψήνουμε για 15 λεπτά, τη βγάζουμε απ’ τον φούρνο και την περιχύνουμε με τη μαρμελάδα.
4. Παίρνουμε το κομμάτι ζύμης που κρατήσαμε στο ψυγείο και το τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ρίχνουμε τα κομματάκια τριμμένης ζύμης πάνω στη μαρμελάδα.
5. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε την πάστα φλώρα για ακόμα 30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομματάκια.

Για περισσότερες συνταγές στοAthena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση