ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο παναρισμένο με σουσάμι και παρμεζάνα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χρόνος ψησίματος: 10΄
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Για 8 κομμάτια

Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
60 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
30 γρ. σουσάμι
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αβγό
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι


Εκτέλεση
1. Σ’ ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά, το σουσάμι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε το αβγό και τη μουστάρδα.
2. Βουτάμε τις λωρίδες κοτόπουλου πρώτα στο αβγό και μετά στο μείγμα φρυγανιάς. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε μία πιατέλα.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για λίγα λεπτά την κάθε πλευρά, έχοντας το τηγάνι
κλειστό κατά την περισσότερη ώρα ψησίματος. Τηγανίζουμε πρώτα τα μισά, σκουπίζουμε το τηγάνι μας με χαρτί κουζίνας, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα άλλα μισά.
4. Φτιάχνουμε το ντιπ ανακατεύοντας τα υλικά του σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το ντιπ.

Για περισσότερες συνταγές δείτε στο Αthena recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X