ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο wellington

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄

Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

600 θερμίδες ανά μερίδα

Για 10 μερίδες

 

Υλικά

1.6 κιλά στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα

25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

600 γρ. φρέσκα μανιτάρια (button mushrooms) σε φέτες

50 γρ. αλατισμένο βούτυρο

Τα φύλλα από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο

50 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες σε κομματάκια

Μία συσκευασία (850 γρ.) σφολιάτα (είναι λίγο περισσότερη απ’ όση θα χρειαστούμε)

4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

1 αβγό ελαφρά κτυπημένο

1 κουταλιά αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε το κοτόπουλο εκτός ψυγείου μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

2. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλο σ’ ένα πυρέξ, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σ’ ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ζεματιστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα αποξηραμένα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το νερό τους και μαγειρεύουμε μαζί. Ρίχνουμε τα φύλλα δεντρολίβανου και τις λιαστές ντομάτες. Μαγειρεύουμε μαζί για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

4. Για να συναρμολογήσουμε το Wellington, τοποθετούμε το ένα 1 κομμάτι της σφολιάτας σε μια μεγάλη αντικολλητική λαμαρίνα ή πυρέξ. Βάζουμε στο κέντρο της σφολιάτας τα φιλέτα κοτόπουλου, το μείγμα μανιταριών και το ζαμπόν.

5 Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου με το ζαμπόν. Τα καλύπτουμε με τη σφολιάτα, κόβουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και γυρίζουμε τις άκρες για να είναι πιο χοντρές. Αφαιρούμε τον αέρα που ίσως έχει παγιδευτεί, συγυρίζουμε και

πιέζουμε τις άκρες μ’ ένα πιρούνι.

6 Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσει.

7 Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε φέτες, για να το σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στα συν η υπόγεια κάβα του εστιατορίου με ελεγχόμενη θερμοκρασία και με μια πλούσια ποικιλία ποιοτικών κρασιών

Meating Grill & CO / Gastro-Pub

Στο μενού θα βρείτε εκλεκτά και ψημένα με μαεστρία κρέατα, στη σχάρα και στο παγκοσμίου φήμης josper gastroll
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το εστιατόριο αποτελεί μια καλή επιλογή για lunch break ή για business lunch

Grey Terrace / Cafe Restaurant

Στο μενού θα βρείτε πιάτα από τη διεθνή κουζίνα όπως γευστικά burger, ειδή σχάρας, σαλάτες, ζυμαρικά, αλλά και platters
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Συχνά διοργανώνουν βραδιές με ζωντανή μουσική

Baristro All Day / Cafe Bar

Το πρωί χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου εννοώ το βραδύ απολαμβάνεις ωραία κοκτέιλ και κρασί
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού είναι γεμάτο με εξαιρετικό comfort food με πιάτα ανάλαφρα, εξωτικά ιδανικά για χορτοφάγους, vegans

Pokeloha / Ethnic

Αν και στη Χαβάη το Poké σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό στο Pokéloha μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μπολ υψηλής ποιότητας θαλασσινά ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με άνετες πολυθρόνες και τραπέζια από κρασοβάρελα, καναπέδες και ψηλά στουλ

1725 wine bar

Ο χώρος είναι ιδανικός για στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνοντας τη θέα μετά από τη βόλτα στα χιόνια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X