ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:53
 

Κοτόπουλο wellington

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄

Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

600 θερμίδες ανά μερίδα

Για 10 μερίδες

 

Υλικά

1.6 κιλά στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα

25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

600 γρ. φρέσκα μανιτάρια (button mushrooms) σε φέτες

50 γρ. αλατισμένο βούτυρο

Τα φύλλα από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο

50 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες σε κομματάκια

Μία συσκευασία (850 γρ.) σφολιάτα (είναι λίγο περισσότερη απ’ όση θα χρειαστούμε)

4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

1 αβγό ελαφρά κτυπημένο

1 κουταλιά αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε το κοτόπουλο εκτός ψυγείου μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

2. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλο σ’ ένα πυρέξ, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σ’ ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ζεματιστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα αποξηραμένα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το νερό τους και μαγειρεύουμε μαζί. Ρίχνουμε τα φύλλα δεντρολίβανου και τις λιαστές ντομάτες. Μαγειρεύουμε μαζί για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

4. Για να συναρμολογήσουμε το Wellington, τοποθετούμε το ένα 1 κομμάτι της σφολιάτας σε μια μεγάλη αντικολλητική λαμαρίνα ή πυρέξ. Βάζουμε στο κέντρο της σφολιάτας τα φιλέτα κοτόπουλου, το μείγμα μανιταριών και το ζαμπόν.

5 Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου με το ζαμπόν. Τα καλύπτουμε με τη σφολιάτα, κόβουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και γυρίζουμε τις άκρες για να είναι πιο χοντρές. Αφαιρούμε τον αέρα που ίσως έχει παγιδευτεί, συγυρίζουμε και

πιέζουμε τις άκρες μ’ ένα πιρούνι.

6 Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσει.

7 Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε φέτες, για να το σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X