ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακαρόνια με τυρί κρέμα, μανιτάρια και λάδι τρούφας

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αγαπημένη μου συνταγή για μακαρονάδα. Είναι ένα πολύ νόστιμη και πιστεύω ότι θα σας αρέσει και θα την εντάξετε στο οικογενειακό σας μενού. Φτιάχνεται σε 10 μόνο λεπτά και είναι υπέροχη!

 

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο

400 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

120 ml λευκό κρασί

200 γρ. τυρί κρέμα

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο αλεσμένο

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές λάδι τρούφας

1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή ταλιατέλες

Μπόλικο αλατισμένο, ζεματιστό νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια

 

Για το σερβίρισμα

Τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

3. Εν τω μεταξύ, ψήνουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας.

4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια από το νερό τους, ανακατεύουμε με τη σος και σερβίρουμε με τον μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X