ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακαρόνια μπολονέζ (κανονική και vegan εκδοχή)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας:10΄
Χρόνος ψησίματος: 18΄

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για την κανονική εκδοχή
500 γρ. κιμά (χοιρινό)
100 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα, περασμένη στον τρίφτη
1 κύβο ζωμό βοδινού
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλα αλεσμένα
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά Worcestershire sauce
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι
Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Για τη vegan εκδοχή
100 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα, περασμένη στον τρίφτη
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλα αλεσμένα
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά Worcestershire sauce
1 συσκευασία vegan κιμά, που έχει ξεπαγώσει
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κανονική εκδοχή

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ψήνουμε τον κιμά χωρίς λάδι μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το τσίλι, το αλάτι και το Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, σε κοχλαστό νερό, ψήνουμε το σπαγγέτι για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
3. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μπολονέζ και το τριμμένο τυρί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη vegan εκδοχή

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το τσίλι, το αλάτι και το Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε στη σος τον κιμά vegan και ζεσταίνουμε μαζί για 2 λεπτά.
    2. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, σε κοχλαστό νερό, ψήνουμε το σπαγγέτι για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
    3. Σερβίρουμε το σπαγγέτι με τη σάλτσα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Αthena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος καλαίσθητος με το ξύλο να επικρατεί στη διακόσμηση και με ανοιχτή κουζίνα προσφέρεται για φαγητό μεσημέρι και βράδυ

Marbre Fusion Grill

Ένα fusion grill εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του πεντάστερου ξενοδοχείου Radisson Blu
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Γυαλιστερές και μύδια, ραβιόλι, που σερβίρονται με σος ντομάτας και γαρίδες

Honey / Gourmet

Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Value for money τιμές και ζεστή υποδοχή

Kona Kai / Ethnic

Η κάρτα μεγάλη, αναλυτική, με όλα τα all time classic πιάτα από Κινέζους σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει από νωρίς το πρωί, γευστικά αφράτα donuts με γέμιση σοκολάτα, κρέμα φράουλας και όχι μόνο

Hero donuts and more

Η Λάρνακα έχει αποκτήσει τη δική της γλυκιά γωνιά για donuts και άλλα πολλά...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες, black angus burger, ριζότο, μπριζόλες, σολομό

Mousse All day / All day cafe bar

Φαγητό το μεσημέρι με πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ το απόγευμα έως αργά το βράδυ σερβίρει κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ