ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπισκότα με κεράσια και καρύδα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μυρωδάτα μπισκότα, μαλακά, με εξωτική γεύση καρύδας και γλυκά κεράσια.

 

Χρόνος ψησίματος: 12΄

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο

 

303 θερμίδες το κάθε μπισκότο

 

Για 10 μεγάλα μπισκότα

 

Υλικά

150 γρ. ζάχαρη

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

70 ml γάλα

1 αβγό

80 γρ. φυτικό βούτυρο

1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη

100 γρ. κεράσια γλασέ κομμένα στα δύο

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο.

2. Ρίχνουμε στο πολυμίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το αβγό, το βούτυρο και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν και η ζύμη να γίνει

σαν μπάλα.

3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κεράσια και ζυμώνουμε με το χέρι.

4. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου scoop παγωτού βγάζουμε μπαλίτσες από το μείγμα και τις τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα. Ψήνουμε τα μπισκότα μόνο για 12 λεπτά. Αν μας φαίνονται ωμά, όταν βγάλουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο, δεν πρέπει να ανησυχήσουμε, γιατί όταν κρυώσουν θα είναι τέλεια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με παγωτό βανίλια, αν θέλουμε, ή τα φυλάμε σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X