ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:25
 

Πανεύκολη Μπουγάτσα κανταϊφι (βίντεο σε 1')

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Η αγαπημένη σε όλους μπουγάτσα φτιαγμένη πολύ εύκολα με φύλλο κανταΐφι. Εύκολο και πολύ νόστιμο παραδοσιακό γλυκό, φτιαγμένο με το δικό μου twist. Και πάλιν δεν άντεξα να μην δώσω την δίκη μου εκδοχή σε αυτό το υπέροχο γλυκό. Πολύ εύκολο στην εκτέλεση με φανταστικό αποτέλεσμα. ένα τιπ να σας δώσω, μην γεμίσετε πολύ το πυρέξ σας γιατί κατά το ψήσιμο η κρέμα φουσκώνει και μπορεί να ξεχειλίσει αν είναι πολύ ψιλά η στάθμη του γλυκού. Ακόμα, όταν το βγάλετε το γλυκό απ τον φούρνο, φαίνετε να είναι αρκετά ρευστή η κρέμα. Όταν κρυώσει όμως είναι μια χαρά όπως πρέπει να είναι.

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος:40΄

Θερμίδες ανά 100 γρ. 190

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ η ταψί

ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 μερίδες

-120 γρ. κανταΐφι, κομμένο σε κομματάκια με ένα ψαλίδι

-40 γρ. φυτικό βούτυρο Spry

-40 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

-Για την κρέμα

-700 ml γάλα

-3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

-100 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

-170 γρ. ζάχαρη

-40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

-1 κουταλάκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  2. Σ’ ένα κατσαρoλάκι ρίχνουμε τα βούτυρα. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να λιώσουν.
  3. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανοίγουμε το κανταΐφι και το ανακατεύουμε με τα λιωμένα βούτυρα για ν’ απλώσει παντού.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη βανίλια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα ν’ αρχίσει να πήζει. Χτυπάμε μέσα με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο πυρέξ μας. Τοποθετούμε το κανταΐφι πάνω στην κρέμα. Είμαστε προσεκτικοί να μην φτάσει το γλυκό πολύ ψιλά στο ταψί άλλα να έχει τουλάχιστο 1 εκ. περιθώριο άλλος θα ξεχειλίσει η κρέμα μιας και φουσκώνει αρκετά κατά το ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό απ τον φούρνο φαίνετε ακόμη ρευστή η κρέμα. μην ανησυχείτε γιατί όταν κρυώσει θα είναι όπως πρέπει. Ακόμα το γλυκό μαζεύει όταν κρυώσει, και πάλιν αυτό είναι εντελώς φυσιολόγο. σερβίρετε με παγωτό βανίλια η μαστίχα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Εφόσον ο καιρός είναι ακόμα καλός και προσφέρεται για εκδρομές εκτός πόλης υπάρχουν μέρη στα οποία θα φας εξαιρετικό brunch

Brunch Εκτός Πόλης

Μια συνήθεια που έρχεται από άλλες χώρες αλλά την ενσωματώσαμε και εμείς στην κυπριακή πραγματικότητα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα βρείτε χούμους, ταχίνι με ψάρι, σκορδάτο γιαούρτι, τις διάσημες σαλάτες του Λιβάνου Fattoush και Tabboule όλα φτιαγμένα από φρέσκα υλικά

Bistro 961

Με αέρα ανατολής, νέα επιλογή έρχεται να ενισχύσει την λίστα των ethnic φαγητών στην Λάρνακα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ