ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παστελάκι με φιστίκια και φουντούκια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η συνταγή της γιαγιάς μου για παστελάκι, φτιαγμένη εδώ με μια παραλλαγή.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 20΄

 

490 θερμίδες ανά 100 γρ.

 

Υλικά

180 γρ. σουσάμι

80 γρ. φιστίκια

80 γρ. φουντούκια

85 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά μέλι

1 κουταλιά λευκό ξίδι

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αφού βάλουμε τα φιστίκια, το σουσάμι και τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα ή πυρέξ απλωμένα, τα καβουρδίζουμε για 15 με 20 λεπτά.

2. Παράλληλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ξίδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και τα υλικά γίνουν ένα. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια, τα φουντούκια και σουσάμι και τα ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

3. Στον πάγκο της κουζίνας μας στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε πάνω σ’ αυτό το μείγμα. Με έναν πλάστη πιέζουμε το μείγμα πάνω στο χαρτί για να γίνει μια ομοιόμορφη πλάκα.

4. Πριν στεγνώσει εντελώς, κόβουμε με ένα μαχαίρι το παστελάκι σε τετράγωνα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση