ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σαλάτα με σπανάκι, σύκα και αμύγδαλα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για 4 μερίδες

 

Υλικά

4 ποτήρια φύλλα σπανάκι κομμένα σε μέτρια κομμάτια

2 παντζάρια κομμένα σε κομματάκια

4 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε κομματάκια

20 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

 

Για τη σος

40 γρ. ελαιόλαδο

2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου με ρόδι

1 κουταλιά λευκό ξύδι

2 κουταλιές μέλι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Πρώτα φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μικρό μπολ με ένα μικρό σύρμα.

2. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε σαν βάση τα φύλλα σπανακιού, τα παντζάρια και τα αποξηραμένα σύκα.

3.Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

 

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση