ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιμιγδαλόκρεμα με σιρόπι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Για 6 μερίδες


Υλικά
700 ml γάλα
40 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι ανθόνερο
½ κουταλάκι βανίλια
20 γρ. βούτυρο
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
100 ml νερό
60 γρ. ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
20 γρ. φιστίκια Aιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Κοχλάζουμε το μείγμα έντονα για 1 λεπτό και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
3. Όταν το γάλα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε την κρέμα, περιχύνοντάς τη με το σιρόπι και ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια Αιγίνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X