ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:10
 

Σιμιγδαλόκρεμα με σιρόπι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Για 6 μερίδες


Υλικά
700 ml γάλα
40 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι ανθόνερο
½ κουταλάκι βανίλια
20 γρ. βούτυρο
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
100 ml νερό
60 γρ. ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
20 γρ. φιστίκια Aιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Κοχλάζουμε το μείγμα έντονα για 1 λεπτό και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
3. Όταν το γάλα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε την κρέμα, περιχύνοντάς τη με το σιρόπι και ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια Αιγίνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, δίπλα από το αγαπημένο Cookhouse

Bowls / Healthy

Σερβίρει healthy bowls, απολαυστικά smoothies, εναλλακτικά ζεστά και κρύα ροφήματα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X