ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

Τα μυστικά συστατικά με τα οποία οι σεφ δίνουν γεύση στα πιάτα τους

Σύμφωνα με τη homechef Τσέλσι Γουεστμορλαντ το ξίδι είναι συχνά αυτό που χρειάζεται σε ένα πιάτο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Όποιος έχει προσπαθήσει να αναπαράγει μία συνταγή που δοκίμασε σε εστιατόριο διαπιστώνει συχνά ότι κάτι λείπει, πιθανότατα το μυστικό συστατικό του σεφ. 

Τα μυστικά συστατικά, συνήθως βασικά στοιχεία, μπορούν να ανυψώσουν οποιοδήποτε πιάτο. Σεφ μοιράστηκαν τα κρυφά τους «χαρτιά» στον ιστότοπο Quora απαντώντας στην ερώτηση: «Ποιο είναι το νούμερο ένα μυστικό συστατικό τρόφιμο που χρησιμοποιείτε;».

Σύμφωνα με τον σεφ Ζόρδι Μπρος, υπάρχει ένα συστατικό, χωρίς το οποίο δεν μαγειρεύει - ο ζωμός. 

«Είναι απαραίτητο για τη δυτική κουζίνα και για τους περισσότερους σε όλο τον κόσμο» έγραψε. Οι ζωμοί είναι απαραίτητοι για να δώσετε την κατάλληλη γεύση σε μια ποικιλία πιάτων. Αποτελούν τη βάση για διάφορες σάλτσες, για γλάσο και μια τεράστια ποικιλία άλλων παρασκευασμάτων» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "The Independent".

Ο Μπρος δεν είναι ο μόνος σεφ που θεωρεί ότι ο ζωμός μπορεί να βελτιώσει σημαντικά ένα πιάτο.

Ένας άλλος σεφ, o Νατ Σόινι αποκάλυψε ότι το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) είναι το μυστικό του συστατικό και ισχυρίζεται ότι το ενισχυτικό γεύσης δεν αξίζει την κακή του φήμη.

«Μισό κουταλάκι του γλυκού φέρνει πραγματική νοστιμιά κατά το μαγείρεμα στο σπίτι σας, είναι ακόμη καλύτερο από το να προσθέτετε περισσότερο αλάτι ή ζάχαρη» έγραψε.

«Επίσης, η ιδέα ότι το MSG είναι επικίνδυνο για σας είναι ένας μύθος» τόνισε. 

Το MSG είναι ένα αρωματικό που χρησιμοποιείται ευρέως και θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο, αφού συνδέθηκε με παρενέργειες όπως η ναυτία και ο πόνος στο στήθος. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το ταξινομεί ως συστατικό «γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές», αλλά απαιτεί να αναγράφεται σε ετικέτες τροφίμων.

Άλλα μυστικά συστατικά των σεφ είναι η σος σόγιας, η σος ψαριού και η ζάχαρη, όπως επίσης και το ξύδι.

Σύμφωνα με τη homechef, Τσέλσι Γουεστμορλαντ το ξίδι είναι συχνά αυτό που χρειάζεται σε ένα πιάτο, όταν λείπει «κάτι» και η προσθήκη αλατιού δεν θα διορθώσει το πρόβλημα.

«Δεν είναι το αλάτι, είναι η οξύτητα που είναι αναγκαία» έγραψε.

Απαραίτητο συστατικό στα πιάτα του θεωρεί ο σεφ Ralph Oei, τη μαγιονέζα - καθώς, όπως εξηγεί προσθέτει «οξύτητα, γλυκύτητα, αλάτι και απαλότητα, χωρίς να είναι πολύ προφανής».

«Για να μετατρέψετε πραγματικά ένα πιάτο από βαρετό σε εξαιρετικό, το μόνο που χρειάζεται είναι μια δόση πρόσθετης γεύσης - από οποιοδήποτε από τα μυστικά συστατικά», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Εφόσον ο καιρός είναι ακόμα καλός και προσφέρεται για εκδρομές εκτός πόλης υπάρχουν μέρη στα οποία θα φας εξαιρετικό brunch

Brunch Εκτός Πόλης

Μια συνήθεια που έρχεται από άλλες χώρες αλλά την ενσωματώσαμε και εμείς στην κυπριακή πραγματικότητα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα βρείτε χούμους, ταχίνι με ψάρι, σκορδάτο γιαούρτι, τις διάσημες σαλάτες του Λιβάνου Fattoush και Tabboule όλα φτιαγμένα από φρέσκα υλικά

Bistro 961

Με αέρα ανατολής, νέα επιλογή έρχεται να ενισχύσει την λίστα των ethnic φαγητών στην Λάρνακα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η ταβέρνα μπορεί να φιλοξενήσει πάρτυ γενεθλίων, bachelor, βαπτιστείς και άλλα events, μέχρι 50 ατόμων

Ταβέρνα Φοινιτζιά

Παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα σε συνοικιακό δρόμο σερβίρει πλούσιους μεζέδες και εύγεστα σουβλάκια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Συνδυάζει κινεζική, ινδική και ιαπωνική κουζίνα.

East Asian

Μεγάλος χώρος, με λιτό ντεκόρ με στοιχεία από την Ασία και μεγάλα στρόγγυλα τραπέζια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ο χώρος διαθέτει βεράντα και μεγάλο μπαρ για να απολάυσετε δροσιστικές δημιουργίες

Fish Chich Island / Fish&Chips

Για τους λάτρεις του κρέατος το εστιατόριο διαθέτει μεγάλη ποικιλία από πιάτα με βάση το κοτόπουλο, πιάτα αρνιού, νόστιμο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το Island είναι ένα ιδανικό μέρος για διασκέδαση σε lounge δίπλα στο κύμα

Island Restobar

Ποικιλία από ψάρια και πιάτα με κρέας, ορεκτικά και σαλάτες με ιδιαίτερες πινελιές από τον Σεφ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ