ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χοιρινά σουβλάκια από ψαρονέφρι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μου αρέσουν πολύ τα σουβλάκια, ειδικά όταν είναι μαλακά και εύγευστα. Πιο κάτω σας παραθέτω τον δικό μου τρόπο και αυτοσχέδια λύση για πολύ εύγεστα σουβλάκια. Δεν μυρίζουν βέβαια κάρβουνα, αλλά θα σας αρέσουν εξίσου.

Για 4 μερίδες

Υλικά

2 κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα

3 φύλλα κρεμμυδιού κομμένα σε τετράγωνα

Ρίγανη

Ρύζι για να σερβίρουμε

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το σφραγίζουμε κλείνοντάς το σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε σ’ ένα ταψί.

2. Το ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί τυλιγμένο για 30 λεπτά. Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε το κρέας για 2 μέρες στο ψυγείο καλά τυλιγμένο, μέχρι να το χρειαστούμε.

3. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια, κόβουμε το κρέας σε κύβους και το περνάμε σε σμίλες εναλλάξ με τα λαχανικά.

4. Στο επόμενο βήμα πρέπει ο πάγκος μας να είναι εντελώς καθαρός και να μην έχει επάνω ή γύρω εύφλεκτα υλικά. Για να ψήσουμε τα σουβλάκια, ρίχνουμε λίγο βαμβάκι στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους, όπως τα παλιά πήλινα δοχεία για γιαούρτι. Περιχύνουμε με 40 γρ. οινόπνευμα και ανάβουμε μια φλόγα. Όταν η φλόγα είναι σταθερή, τοποθετούμε τις σμίλες πάνω στο δοχείο στερεώνοντάς τες και τις γυρίζουμε ανά διαστήματα για να ζεσταθούν και να καλοψηθούν τα σουβλάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψήσουμε όλα τα σουβλάκια. Σερβίρουμε με ρύζι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X