ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:48
 

Χοιρινό μαγειρεμένο με ντομάτα και κρασί (osso bucco)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Το συγκεκριμένο πιάτο το θυμήθηκα πρόσφατα. Συνήθως το osso bucco φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Εδώ το φτιάχνω με το δικό μας κυπριακό χοιρινό ψαρονέφρι, που είναι πολύ νόστιμο και μαλακό.

Για 6-8 μερίδες

Υλικά

2 κομμάτια ψαρονέφρι
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
100 γρ. κρασί
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη (500 γρ.)
1 ζωμό βοδινού
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Για το ρύζι
200 γρ. ρύζι
500 γρ. νερό για να ψήσουμε το ρύζι
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα πυρέξ και το αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε το πυρέξ και ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Όταν το κρέας ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλυμμένο. Μπορούμε, αν θέλουμε, να το ψήσουμε και από την προηγούμενη.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι με το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
4. Παράλληλα αρχίζουμε τη διαδικασία για το κρέας. Το κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι το καρότο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, την ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει και προσθέτουμε το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
5. Το φαγητό πρέπει να είναι έτοιμο την ιδία ώρα που θα ψηθεί το ρύζι. Σερβίρουμε το osso bucco με το ρύζι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Μην ξεχάσετε τα εξαιρετικά κοκτέιλ που συμπληρώνουν την όλη εμπειρία.

Matsuhisa / Japanese-Peruvian

Σε μια οικεία και κομψή ατμόσφαιρα, σε απαλές αποχρώσεις θα απολαύσετε δείπνο με την υπογραφή Matsuhisa
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Από την κουζίνα βγαίνουν καθημερινά νόστιμες κυπριακές γεύσεις

Σουβλατζίδικο ο Σόλος

Η ειδυλλιακή αυλή του με τα ελαιόδεντρα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρονται ως το ιδανικό περιβάλλον για να χαλαρώσεις ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα απολαύσετε νόστιμα sushi rolls, δροσιστικές σαλάτες, γαρίδες και άλλα πολλά πιάτα που σε ταξιδεύουν μέχρι την Ασία

Υο' Thai / Ethnic

Εδώ μπορείτε να γευτείτε κινεζική, ταϊλανδέζικη και ιαπωνική κουζίνα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ο χώρος είναι ιδανικός για εκδηλώσεις και πάρτι

Cosmopolis Pool Bar

Στον λιτό και περιποιημένο εξωτερικό του χώρο θα απολαύσετε δροσιστικά ποτά, καφέδες, smoothies
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Τα βράδια γίνεται λίγο πιο ρομαντικό

Akakia beach bar

Με χαλαρωτική μουσική εδώ θα απολάυσετε καφέδες, κοκτέιλ και κάποιες επιλογές φαγητών όπως pizza όλη την μέρα.
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η κουζίνα βλέπει με μια σύγχρονη ματιά τις ελληνικές και κυπριακές παραδοσιακές γεύσεις

Ithaki Garden

Το εστιατόριο, θα σας γοητέυσει με τον καταπράσινο κήπο του αλλά και με της νόστιμες και τίμιες γεύσεις του
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στη μεγάλη γκάμα της κρεατοφαγίας συγκαταλέγονται beef brisket (prime cut από το κάτω μέρος του στήθους του ζώου) και παϊδάκια

Smokey Dee’s / Barbecue

Τα κρέατα σιγοψήνονται για ώρες σε ειδικό φούρνο καπνίσματος και καπνίζονται με ξύλα χαρουπιάς ή λεμονιάς
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Για να απολαύσετε χαλαρές ευχάριστες στιγμές στην παράλια

Kolumpa Beach Bar

Mε θεά την θάλασσα θα απολαύσετε από το πρωί γευστικό και νόστιμο φαγητό και σνακ όπως burger, club sandwich, fruit platters, ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μεγάλη συλλογή από draft μπίρες και σε μπουκάλι, επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, καλή συλλογή με ουίσκι και signature cocktail.

Blooms Bar & Grill

Ατμοσφαιρική αμερικάνικου τύπου pub, αγαπημένη σε Λάρνακα και Λευκωσία άνοιξε το τρίτο της μαγαζί στην Αγία Νάπα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X