ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μανιταροσαλάτα με λαδολέμονο μουστάρδας και κουκουνάρια

Όλοι θα λατρέψουν αυτή τη σαλάτα που θα συνοδεύσει γευστικά το κρέας μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

Για τη σαλάτα
500 γρ. λευκά μανιτάρια, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
80 γρ. καρυδόψιχα, θρυμματισμένη στον πολυκόφτη

Για τη μαρινάδα-λαδολέμονο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 6

Προετοιμασία 20' Αναμονή 20'

Διαδικασία

Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα και τα τακτοποιούμε ομοιόμορφα. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κουκουνάρια και την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X