ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μακαρόνια με σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι

Ιδανική μακαρονάδα για όποιον πεινάει και θέλει κάτι γρήγορο και γευστικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
200 - 300 γρ. ψωμί (χωρίς την κόρα), κατά προτίμηση μπαγιάτικο, σε κυβάκια
250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή κάποιο άλλο (όχι στραγγιστό), σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες 4

Προετοιμασία 15' Μαγείρεμα 15'

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού σε ένα ταψί σε μονή στρώση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Eν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Οταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σκορδόλαδο. Τα «ψήνουμε» για 1 λεπτό και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με τα κρουτόν.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση