ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ψαρονέφρι με σάλτσα από ντοματάκια και πορτοκάλι

Ντομάτα μαζί με πορτοκάλι; Δοκιμάστε το και θα δείτε...

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά
περίπου 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
150 ml λευκό κρασί
ολόκληρα ντοματάκια από 1/2 κονσέρβα, πολτοποιημένα (ή 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, στην εποχής της)
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, το γυρνάμε 1-2 φορές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι και το θυμάρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και η σάλτσα να δέσει κάπως. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση