ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοπανάκια κοκκινιστά με πένες

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τα κοκκινιστά μπουτάκια

Newsroom K

Υλικά
12 κοπανάκια κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα (το κάτω μέρος από το μπούτι κοτόπουλου. Τα βρίσκουμε σε δισκάκια στα κρεοπωλεία των σούπερ μάρκετ, αλλά τα ζητάμε και από όλα τα κρεοπωλεία)
2 κουτ. σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι, χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
250 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, με το χυμό τους, πολτοποιημένα στο μούλτι
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, κοπανισμένο
500 γρ. πένες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (όπως ριγκατόνι κ.ά.)
τα φύλλα από 4 - 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4

Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 1 ώρα +10΄

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κοπανάκια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν παντού από το αλεύρι.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κοπανάκια για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και στην ίδια κατσαρόλα απλώνουμε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε τα κοπανάκια πάνω από τα λαχανικά, το ένα δίπλα στο άλλο, στριμωχτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματάκια, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με το μείγμα τα κοπανάκια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κοπανάκια πολύ καλά και να μελώσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκορπίζουμε το μαϊντανό.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.

Βάζουμε από πάνω τα κοπανάκια και τη σάλτσα με τα λαχανικά και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ