ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβεία Ποιότητας 2016 Γεωργικό προϊόν

Στην εταιρεία Kleopas Pomegranates

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Το επώνυμο ρόδι
Σε ένα μεγάλο κτήμα στην Ασγάτα, το ρόδι καρποφόρησε εξαιρετικά και ο αγρότης που το φροντίζει κατάφερε να το επεξεργαστεί με τον καλύτερο τρόπο και να μας δώσει ένα ξεχωριστό προϊόν.

Δέκα χρόνια τώρα ο Μιχάλης Κλεόπας καλλιεργεί το οικογενειακό του κτήμα έξω από την Ασγάτα. Μια βουνοπλαγιά 230 εκταρίων, είναι διαμορφωμένη νοικοκυρεμένα με 13.000 ρίζες εκλεκτού ροδιού της ισραηλίτικης ποικιλίας Wonderful. Το ρόδι τού το πρότεινε ένας οικογενειακός φίλος που γνώρισε τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι η Κleopas Pomegranates έγινε το πρώτο κτήμα στην Κύπρο που καλλιεργεί ρόδια σε τόσο μεγάλη έκταση. Όταν ο δραστήριος γεωργός είδε ότι το ρόδι στην αγορά κινείται σε χαμηλές τιμές, σκέφτηκε τη μεταποίησή του σε χυμό. «Είναι η καλύτερη επιχειρηματική κίνηση, δεν έχεις μεσάζοντες στη μέση. Πηγαίνεις απευθείας στις υπεραγορές και στους φούρνους και δεν ανεβαίνει η τιμή του προϊόντος» τονίζει ο κ. Κλεόπας.


Η διαδικασία της επεξεργασίας γίνεται σε ξεχωριστά στάδια στην ιδιόκτητη Μονάδα Επεξεργασίας και Συσκευασίας ροδιών. Χειροποίητη διαλογή και αυστηροί έλεγχοι, με τον χυμό να εμφιαλώνεται σε μπουκάλια των 250ml. Η επένδυση στοίχισε πέντε εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 40%. Από τους 200 τόνους της ετήσιας παραγωγής μια μικρή ποσότητα εξάγεται στη Γαλλία, σύντομα και στις ΗΠΑ. «Το δένδρο είναι όπως το μωρό. Πρέπει να το περιποιηθείς για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα».

-ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Βρίσκουμε τα ρόδια σαν φρούτο, καθαρισμένα σε συσκευασία και σε χυμό, σε όλες σχεδόν τις υπεραγορές και φούρνους.
Τηλ. παραγωγού 99817678
http://kleopaspomegranate.com/

Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου



X