ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβεία Ποιότητας 2016 Εξαγωγές

Στην εταιρεία Blue Island

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Το κυπριακό ψάρι στο εξωτερικό
Από τις πρώτες εταιρείες θαλασσοκαλλιέργειας στην Κύπρο, παράγει φρέσκα ψάρια ποιότητας με γνώση και φροντίδα, σε προσιτή τιμή.

Η εταιρεία Blue Island Fish Farming Ltd ιδρύθηκε το 1993, όταν δημιούργησε μονάδα θαλασσοκαλλιέργειας παραγωγής τσιπούρας και λαβρακιού. Σήμερα είναι μία εδραιωμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εμπορία φρέσκων ψαριών, με σύγχρονη οργανωτική δομή και υποδομή και με ιχθυογενετικό σταθμό από τη θυγατρική εταιρεία Blue Fisheries Ltd. Διαθέτει εννέα ιδιόκτητα καταστήματα, δώδεκα καταστήματα μέσα σε υπεραγορές, ενώ προμηθεύει απευθείας εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Το ιχθυοτροφείο της εταιρείας στην Ακτή του Κυβερνήτη παράγει ετησίως γύρω στους 1500 τόνους, οι 500-600 προορίζονται για εξαγωγές. Στο εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, το ψάρι έρχεται και χωρίζεται ανάλογα με το βάρος του, πακετάρεται αμέσως και τοποθετείται αναλόγως προορισμού, για εγχώρια κατανάλωση ή εξαγωγή. «Οι εξαγωγές είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για την εταιρεία, περίπου το 25% των πωλήσεών μας» σημειώνει ο διευθυντής της Blue Island κ. Γιάννης Κρεμμός. «Δίνουμε έμφαση γιατί πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον».

Η εταιρεία έχει κερδίσει, επίσης, μεγάλο μερίδιο της εσωτερικής αγοράς, προσφέροντας κυπριακό ψάρι ποιότητας. «Σήμερα σαν εταιρεία βρισκόμαστε ακόμα σε ένα ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον και ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος. Έχουμε καταφέρει να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας, τους παρέχουμε ένα προϊόν σε πάρα πολύ καλή ποιότητα, πάντα διαθέσιμο στην αγορά και στην καλύτερη δυνατή τιμή».


-ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Τα ψάρια της Blue Island τα βρίσκουμε στις ιδιόκτητες ψαραγορές της και σε καταστήματα της εταιρείας μέσα σε υπεραγορές.
Τηλ. εταιρείας 22516555
www.blue-island.com


Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου