ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβεία Ποιότητας 2016 Καινοτομία

Στην εταιρεία Mellona

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Πρωτοπορία με κυπριακά προϊόντα
Η ιστορία μιας εταιρείας που καινοτομεί και δικαιώνει τη γνωστή ρήση «Όταν οι άνθρωποι ομονοούν, μπορούν να θαυματουργήσουν».


Όταν ο Στέλιος Στυλιανού ξεκίνησε τη Mellona το 2010, είχε στόχο να προμηθεύεται παραδοσιακές πρώτες ύλες και να τις μεταποιεί σε μοναδικά προϊόντα. Το παστεριωμένο μέλι που συσκεύαζε, όμως, κρυστάλλωνε και αναγκαζόταν να το βράζει μειώνοντας τη θρεπτική του αξία. Η επιχειρηματική ιδέα ήρθε «εντελώς τυχαία». Έφτιαξε νέα μηχανήματα εκτός εμπορίου και συσκεύασε το μέλι άθερμο, έτσι όπως βγαίνει από την κερήθρα, χωρίς πρόσθετη επεξεργασία. Κυκλοφόρησε ένα καινοτόμο προϊόν, αμιγές ή ανάμεικτο με χαρούπι και αμύγδαλα, με κρεμώδης υφή, υψηλού επιπέδου αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, ώστε να διατηρείται φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όταν παρουσιάστηκε στην έκθεση τροφίμων Sial στο Παρίσι έλαβε ξεχωριστή θέση στην κατηγορία trends and innovations…


Η Mellona είναι πιστοποιημένη με ISO και με πιστοποίηση βιολογικής παραγωγής. Συσκευάζει γύρω στους 50 τόνους άθερμο μέλι ετησίως, όπου διαθέτει το 60% στο εξωτερικό. Διαθέτει, επίσης, χαρουπόμελο, έψημα και φυσικό βαλσάμικο ξύδι, σε δύο τύπους, το ένα από χαρούπι, επίσης μοναδικό στο είδος του.
«Η κρίση που είχαμε από την αρχή της έναρξης των εργασιών μας δεν ήταν πρόβλημα αλλά ευκαιρία» σημειώνει ο κ. Στυλιανού. «Στόχος μας να γίνουμε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες παραγωγής κυπριακών, μεσογειακών τροφίμων και να βγάλουμε τις γεύσεις του τόπου μας προς τα έξω».


ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Στις περισσότερες υπεραγορές και σε επιλεγμένα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Τηλ. εταιρείας: 25336376
www.mellona.com.cy

 

Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου

X