ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόψε τα Βραβεία Ποιότητας - Γαστρονόμος 2017

Τη μεγάλη γιορτή των Κύπριων παραγωγών διοργανώνει ο «Γαστρονόμος» στην Πύλη Αμμοχώστου

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» με τα Βραβεία Ποιότητας επιβραβεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανθρώπους με τσαγανό, οικογενειακές επιχειρήσεις και εταιρείες που πατούν στην παράδοση και κοιτάζουν στο μέλλον. Στη λίστα των βραβείων θα προστεθούν από απόψε το βράδυ έντεκα ονόματα, τα οποία θα αποκαλυφθούν στην εμβληματική αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου, στη Λευκωσία. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η δημοσιογράφος Ελενα Αποστόλου. 

Τα βραβεία κάθε χρόνο έχουν έναν σκοπό: να βρεθούν οι Κύπριοι παραγωγοί που γέννησαν ιδέες και αγωνίστηκαν για να τις υλοποιήσουν. Που κυνήγησαν το όνειρό τους ρισκάροντας, από τον πρωτογενή τομέα ως τον τριτογενή!

Φέτος διαγωνίζονται εκλεκτής ποιότητας προϊόντα και μοναδικά σε δέκα κατηγορίες: Παραδοσιακό Προϊόν, Χαλλούμι, Εξαιρετικής Ποιότητας, Ποτό, Ετικέτας και Συσκευασίας, Καινοτομίας, Εξαγωγών, Εστιατόριο, Τιμής Ένεκεν, ενώ φέτος θεσμοθετήθηκε κι ένα νέο βραβείο, με τίτλο «Ευρείας Κατανάλωσης», που θα δίνεται με κριτήριο της αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής και τον συνδυασμό καινοτομίας και εξωστρέφειας.

Για την επιλογή των προϊόντων προηγήθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα τραπέζια της γευσιγνωσίας. Με διευρυμένες επιτροπές που περιελάμβαναν δημοσιογράφους γεύσεις, σεφ, εμπόρους, σομελιέ, ειδικούς επιστήμονες και βεβαίως συνεργάτες του «Γ», επελέγησαν τα φετινά προϊόντα με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας. Όλοι έπαιρναν μέρος ως απλοί καταναλωτές και όχι με τις επιστημονικές ή άλλες ιδιότητές τους, αλλά όλοι είναι γνώστες των προϊόντων που δοκίμασαν.

Η Καθημερινή και ο «Γ» τους ευχαριστεί θερμά γιατί προσέφεραν ανιδιοτελώς τις γνώσεις και τον πολύτιμο χρόνο τους, βοηθώντας τα μέγιστα στην επιλογή των φετινών Βραβείων Ποιότητας. Ήταν μια «δύσκολη» δουλειά. Για άλλη μία φορά, συνειδητοποιήσαμε, δοκιμάζοντας κυπριακά χαλλούμια, λούντζες, χοιρομέρια, μαρμελάδες, μέλια και κρασιά, πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος μας, τουλάχιστον ως προς κάποια από τα προϊόντα που παράγει.

Κύριος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμος 2017 είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής Κυπρίων Παραγωγών οι υπεραγορές Σκλαβενίτης, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ, υποστηρικτής βραβείου Εστιατορίου η Ζιβανία ΛΟΕΛ και υποστηρικτής κυπριακού τουρισμού η Cobalt.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννη Αδειλίνη

Σχόλια αναγνωστών

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Βραβεία Γαστρονόμου: Τελευταία Ενημέρωση