ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:23
 

Φαναροουρές λεμονάτες με ντομάτα

Όσο πιο μικρές οι ουρές, τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.

Newsroom Κ, Αθήνα

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 5' Χρόνος: 15' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Φανάρι λένε την πεσκανδρίτσα οι Καβαλιώτες και εμείς τη φτιάξαμε παρέα με την κ. Στέλλα Σπανού, σεφ και ειδήμονα στις τοπικές κουζίνες της Βόρειας Ελλάδας, συγγραφέα πολλών βιβλίων, ανάμεσα στα οποία και το «Καβάλας Γεύσεις», όπου βρίσκουμε και την ακόλουθη συνταγή. Όσο πιο μικρές οι ουρές, τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.

Υλικά

1 κιλό ουρές πεσκανδρίτσας, καθαρισμένες

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
2 φέτες λεμονιού
1 ντομάτα, σε λεπτές φέτες
1/4 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι, χοντροτριμμένο
1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι σε μέτρια φωτιά για λίγο. Προσθέτουμε το ψάρι και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να μισοσκεπαστεί. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να γίνει, προσθέτουμε την ντομάτα και το λεμόνι, αλάτι, το μπούκοβο, τη ρίγανη και το πράσινο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά.

Αφαιρούμε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το ζουμί μέχρι να μείνει μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα, με την οποία περιχύνουμε το ψάρι. Συνοδεύουμε με πιλάφι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X