ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φουρνιστά ζυμαρικά με ψαρονέφρι και γιαούρτι

Πρωτότυπη γκρατινέ μακαρονάδα

Newsroom Κ, Αθήνα

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 35΄

Υλικά (για 6 άτομα)
• 800 γρ. ψαρονέφρι, σε κύβους 3-4 εκ.
• 500 γρ. πένες
• 100 ml λευκό ξηρό κρασί
• 200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
• 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• 80 γρ. αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα και καβουρδισμένα
• 800 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
• 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
• 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 4 αυγά
• 50 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το αμύγδαλο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη γραβιέρα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το ψαρονέφρι και το μείγμα γιαουρτιού. Στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τι πίνουμε
Ένα Σαββατιανό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

#PoliticsBlog Τα X-files της Χρυσταλλούς, τα ΜΕΔ και τα συρτάρια

«Ποδκιάντροπη τελικά και αυτή η άριστη των αρίστων.»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ