ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαρίδες και καραβίδες σαγανάκι

Τα ζουμιά από τον καθαρισμό των θαλασσινών τα μαζεύουμε και τα βάζουμε στο ταψί όπου θα ψηθούν

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 10΄

Υλικά (για 8 άτομα)

• 1 κιλό γαρίδες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κελύφη, έντερο, κεφάλια* φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 1 κιλό καραβίδες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κελύφη και κεφάλια* φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 4 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
• 150 ml ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ο συνδυασμός ντομάτας με χυμό λεμονιού συνηθίζεται, μεταξύ άλλων, στην Πόλη και δίνει έναν γλυκόξινο τόνο στο φαγητό)
• 3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
• 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα
• 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, σε μέτριους κύβους
• 120 γρ. πικάντικη γραβιέρα, σε μέτριους κύβους
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία του.

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μία στρώση, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, βάζουμε τα κομμάτια ντομάτας στα κενά του ταψιού ανάμεσα στα θαλασσινά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σκορπάμε από πάνω τα τυριά.

Περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μισολιώσουν τα τυριά και να γίνουν τα θαλασσινά.

Αφήνουμε μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για 5 λεπτά, να ξεκουραστεί το φαγητό και σερβίρουμε.

*ΜΥΣΤΙΚΟ

Οταν καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες, καλό είναι να το κάνουμε επάνω από ένα μπολ στο οποίο στερεώνουμε ένα σουρωτήρι, ώστε τα νόστιμα ζουμιά που έχουν να στάξουν εκεί μέσα και μετά να τα βάλουμε στο ταψί όπου θα ψηθούν.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ