ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:18
 

Γαρίδες και καραβίδες σαγανάκι

Τα ζουμιά από τον καθαρισμό των θαλασσινών τα μαζεύουμε και τα βάζουμε στο ταψί όπου θα ψηθούν

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 10΄

Υλικά (για 8 άτομα)

• 1 κιλό γαρίδες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κελύφη, έντερο, κεφάλια* φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 1 κιλό καραβίδες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κελύφη και κεφάλια* φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 4 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
• 150 ml ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ο συνδυασμός ντομάτας με χυμό λεμονιού συνηθίζεται, μεταξύ άλλων, στην Πόλη και δίνει έναν γλυκόξινο τόνο στο φαγητό)
• 3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
• 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα
• 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, σε μέτριους κύβους
• 120 γρ. πικάντικη γραβιέρα, σε μέτριους κύβους
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία του.

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μία στρώση, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, βάζουμε τα κομμάτια ντομάτας στα κενά του ταψιού ανάμεσα στα θαλασσινά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σκορπάμε από πάνω τα τυριά.

Περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μισολιώσουν τα τυριά και να γίνουν τα θαλασσινά.

Αφήνουμε μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για 5 λεπτά, να ξεκουραστεί το φαγητό και σερβίρουμε.

*ΜΥΣΤΙΚΟ

Οταν καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες, καλό είναι να το κάνουμε επάνω από ένα μπολ στο οποίο στερεώνουμε ένα σουρωτήρι, ώστε τα νόστιμα ζουμιά που έχουν να στάξουν εκεί μέσα και μετά να τα βάλουμε στο ταψί όπου θα ψηθούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X