ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πορτοκαλόπιτα

Ένα λαχταριστό σιροπιαστό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy


Συστατικά:

*1 πακέτο 500 γρ φύλλο κρούστας
*150 γραμ ελληνικό γιαούρτι
*200 ml ηλιέλαιο
*100 γρ ζάχαρη
*4 αυγά
*Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
*μπέικιν πάουντερ 20 γρ
*1 κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλί ουσία

Σιρόπι:

*2 φλιτζάνια ζάχαρη
*3 φλιτζάνια νερό
*ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες

Διαχωρίζουμε τα φύλλα κρούςτας και αφήνουμε στην άκρη για να στεγνώσουν για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε όλα τα υλικά καλά. Σπάζουμε τα φύλλα κρούστας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.

Κόβουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

X