ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πορτοκαλόπιτα

Ένα λαχταριστό σιροπιαστό

Newsroom K


Συστατικά:

*1 πακέτο 500 γρ φύλλο κρούστας
*150 γραμ ελληνικό γιαούρτι
*200 ml ηλιέλαιο
*100 γρ ζάχαρη
*4 αυγά
*Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
*μπέικιν πάουντερ 20 γρ
*1 κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλί ουσία

Σιρόπι:

*2 φλιτζάνια ζάχαρη
*3 φλιτζάνια νερό
*ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες

Διαχωρίζουμε τα φύλλα κρούςτας και αφήνουμε στην άκρη για να στεγνώσουν για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε όλα τα υλικά καλά. Σπάζουμε τα φύλλα κρούστας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.

Κόβουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι ο Προεδρος ΤΡΑΜΠ ειναι ανθρωπος ειλικρινης, δεν κρυβεται πισω απο πολιτικες ρητορειες, ειναι ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  15:09

Η αινιγματική Μελάνια Τραμπ είναι η νέα Νταϊάνα;

«Πιστευω οτι η Μελανια Τραμπ με την βοηθεια ειδικων θα εξελιχθει σε προτυπο Πρωτης Κυριας γιατι εχει ...»
Στελιος Χριστοδουλιδης  |  14:56

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ