ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:27
 

Μεγάλα αφράτα μπισκότα με μαρμελάδα

Η ζύμη αυτή θυμίζει τα κλασικά βουτυρένια βουτήματα του φούρνου,

Newsroom K

Η ζύμη αυτή θυμίζει τα κλασικά βουτυρένια βουτήματα του φούρνου, που κολλούν ανά δύο με μαρμελάδα και βουτάνε σε σοκολάτα μέχρι τη μέση. Εδώ ψήνεται σε φορμάκια και γίνεται πιο μαλακή και αφράτη.

Υλικά (για 12 κομμάτια)

470 γρ. βούτυρο αγελάδος
175 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
λίγη άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Μέτριας δυσκολίας/ Προετοιμασία: 30΄      Ψήσιμο: 30΄

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει πολύ (θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά χτύπημα).

Έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα αρκετά φαρδύ οδοντωτό κορνέ.

Με αυτό γεμίζουμε ατομικές φόρμες διαμέτρου 9-10 εκ. – μεταλλικές, χάρτινες ή από σιλικόνη (δεν χρειάζεται να τις βουτυρώσουμε προηγουμένως, καθώς η ζύμη περιέχει αρκετό βούτυρο).

Στο κέντρο κάθε μπισκότου δημιουργούμε μια λακκούβα με ένα κουτάλι του γλυκού και τη γεμίζουμε με μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170° C για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε τα μπισκότα αφού κρυώσουν καλά και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ