ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:09
 

Μους καρύδας, σερβιρισµένη µέσα σε καρύδα

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με καρύδα σε στύλ «Survivor»

Newsroom Κ, Αθήνα

Υλικά για 6 μερίδες

200 γρ. σοκολάτα λευκή, μισολιωμένη σε μπεν μαρί
120 γρ. γάλα καρύδας
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1-3 φύλλα, ανάλογα με το βάρος τους – υπάρχουν των 5 γρ., των 2,5 γρ. ή και μικρότερα)
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά (πολύ κρύα)
3 ολόκληρες καρύδες για το σερβίρισμα (σε ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ)
αφυδατωμένες νιφάδες καρύδας, για το σερβίρισμα

Προετοιμασία: 20΄, Παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 3-4 ώρες

Διαδικασία

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (σταματάμε πριν σφίξει εντελώς σε σαντιγί).

Προσοχή: αν την παραχτυπήσουμε, θα κιτρινίσει και θα κόψει, γι’ αυτό θέλει παρακολούθηση. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε κατά μέρος ή τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ρίχνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μουσκέψουν και να μαλακώσουν. Παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Λίγο προτού αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε.

Στραγγίζουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, τις ρίχνουμε στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε για να λιώσουν. Αδειάζουμε το γάλα πάνω από τη μισολιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η θερμοκρασία του να πέσει στους 35°-40° C (τόσο ώστε να το αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρό) και τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.

Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες).

Σπάμε τις καρύδες στα δύο χτυπώντας στο κέντρο τους γύρω-γύρω μέχρι να σπάσουν. Γεμίζουμε κάθε κούπα με τη μους (αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε κορνέ). Γαρνίρουμε με τις αφυδατωμένες φλούδες καρύδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ