ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

Παγωτό σαν τσίζκεϊκ

Το πιο υπέροχο παγωτό που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Newsroom Κ, Αθήνα

Υλικά (για 4 μερίδες)

200 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
4 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
100 γρ. ζάχαρη
1 κονσέρβα (περίπου 200 γρ.) βύσσινο
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα

Προετοιμασία: 30΄ Παρασκευή: περίπου 40΄

Αναμονή: 2 ώρες

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα πάνω στη φωτιά, έως ότου προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε για 1 - 2 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.

Σουρώνουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα και κρατάμε 1 φλιτζάνι σιρόπι. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνουμε με νερό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το σιρόπι από τα βύσσινα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω μία μεγάλη μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος.

Tip

Δοκιμάζουμε το «παγωτό σαν τσίζκεϊκ» και με άλλα φρούτα που βρίσκουμε σε κονσέρβα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά. Απλώς ψιλοκόβουμε τα φρούτα και αρωματίζουμε με κάποιο άλλο λικέρ, όπως μαστίχα, αμαρέτο κ.λπ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ