ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πίτα με καρύδια και μαρμελάδα βερίκοκο-ροδάκινο

Μαρμελάδες τις οποίες αξιοποιούμε σε υπέροχα γλυκά

Υλικά

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
60 γρ. κακάο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. καρύδια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
2 αυγά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού (κοφτό) ανθός αλατιού
50 γρ. κονιάκ
300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο-ροδάκινο ή μια απλή μαρμελάδα βερίκοκο καστανή και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Μερίδες: 9               Προετοιμασία: 30'
Χρόνος: 1 ώρα        Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ, εκτός από τη μαρμελάδα και την καστανή ζάχαρη, και τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.

Κόβουμε τη μισή ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα τετράγωνο τσέρκι (ή ταψί) με διαστάσεις 24 x 24 εκ. και την πιέζουμε με την παλάμη μας να πιάσει όλο τον πυθμένα και να γίνει μια επίπεδη βάση με πάχος 1 εκ. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα, αφήνοντας 1 δάχτυλο κενό περιφερειακά.

Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο, κόβουμε λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα, παράλληλα τη μία προς την άλλη και αφήνοντας ένα μικρό κενό, ώστε η μαρμελάδα να μισοδιακρίνεται ανάμεσά τους. Πιέζουμε τις άκρες από τις λωρίδες ώστε να κολλήσουν με την κάτω ζύμη.

Με ένα πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ