ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέικ καφέ με γκανάς σοκολάτας

Για τους λάτρεις του καφέ αλλά και της σοκολάτας

Newsroom K

Προετοιμασία: 35΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 45΄

Υλικά (για 8 μερίδες)

260 γρ. αυγά (περίπου 6)
335 γρ. ζάχαρη
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
7 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
30 γρ. στιγμιαίος καφές
97 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο + επιπλέον για τη φόρμα

Για την γκανάς σοκολάτας αρωματισμένη με καφέ

250 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Ζεσταίνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι και διαλύουμε εκεί τον καφέ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Οταν ενσωματωθούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αυτήν με τον διαλυμένο καφέ και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Γκανάς σοκολάτας αρωματισμένη με καφέ

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.

Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα γυαλιστερό σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του στους 30° C.

Γλασάρουμε το κέικ με την γκανάς, φροντίζοντας να καλυφθεί παντού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ