ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μουστάρδα

Το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος

Newsroom Κ, Αθήνα

Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Περισσότερες συνταγές μπλουμ, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Υλικά για 6 άτομα

1 κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ., σε 8 κομμάτια
1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο (2 κουτ. γλυκού ξερό)
60 γρ. μουστάρδα καυτερή
90 ml ελαιόλαδο
40 ml χυμός λεμονιού
60 ml νερό
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
3 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200° C.

Σε μια γάστρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ