ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μουστάρδα

Το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος

Newsroom Κ, Αθήνα

Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Περισσότερες συνταγές μπλουμ, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Υλικά για 6 άτομα

1 κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ., σε 8 κομμάτια
1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο (2 κουτ. γλυκού ξερό)
60 γρ. μουστάρδα καυτερή
90 ml ελαιόλαδο
40 ml χυμός λεμονιού
60 ml νερό
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
3 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200° C.

Σε μια γάστρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΣΚΤ: Καλύφθηκε ο στόχος για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

«Η πειρα μας λεει οτι πολυ συντομα θα προκυψουν πλεονασμοι ακομη τοσων υπαλληλων, πολλοι απο τους οποιους ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  13:09

Αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί

«Το κράτος διαχρονικά υπέκυπτε στις απαιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των ...»
Α Αντωνιάδης  |  13:02

Η Τουρκία στρέφεται στην ΕΕ

«Δείξετε του πόρτα!!!»
knak  |  18:37

Γαστρονόμος: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ