ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kρέας μαγειρευτό με μελιτζάνες

Σας προτείνουμε μια απολαυστική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

Newsroom K

Αυτό είναι ένα φαγητό που συνηθίζεται σε πολλά μέρη, αλλά με τη γλυκιά τσακώνικη μελιτζάνα είναι άλλο πράγμα. Εκεί χρησιμοποιούν «χοντρά» κρέατα (πρόβατο, ζυγούρι, βεργάδι, τραγόπουλο), αλλά, αν δεν έχετε εξοικείωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαράκι.

Υλικά

1 κιλό κρέας (αρνί, κατσίκι, μοσχάρι ή ό,τι μας αρέσει), κομμένο σε μικρές μερίδες
5 μελιτζάνες τσακώνικες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1½ ποτήρι πολτοποιημένες φρέσκες ντομάτες
100 ml ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι μείγμα από τα εξής μπαχαρικά: μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο

Μερίδες: 4                            Προετοιμασία: 25'

Χρόνος: 1½ ώρα περίπου Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε όπως είναι, με τα νερά του, στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και, όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά του, ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας ελαφρώς.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και τότε ρίχνουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και αρκετό νερό, ώστε να σκεπάζει εντελώς το κρέας, γιατί χρειάζεται αρκετό βράσιμο, περίπου 1 ώρα.

Το αφήνουμε να μαγειρευτεί και στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Οταν το κρέας είναι σχεδόν βρασμένο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Σ’ αυτό το σημείο το φαγητό πρέπει να έχει μια νερουλή σάλτσα, ούτως ώστε, μέχρι να βράσουν οι μελιτζάνες (περίπου 20 - 25 λεπτά), να πήξει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, απλώς σείουμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει. Παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Αν έχει περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, βγάζουμε το καπάκι από την κατσαρόλα για να εξατμιστεί με το βράσιμο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τούσκ: Στον αέρα η ευρωτουρκική σύνοδος στην Βάρνα

«Γ’ Τουρκική Εισβολή- Το δίκαιο του ισχυρότερου Του Σεραφείμ Κυκκκώτη**** Η παραβατική συμπεριφορά ...»
serafim kykotis  |  22:25

Ακιντζί: Να καλλιεργήσουν μια νέα αντίληψη διαμοιρισμού με τους Τ/κ οι Ε/κ

«Οι εκφραστες του ε/κ κεφαλαιου συνταυτιζονται με τους ναζι τραμπουκους του ΕΛΑΜ ΧρΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο πρόεδρος ...»
Russ  |  19:19

Λακκοτρύπης στην «Κ»: Το ενεργειακό πρόγραμμα συνεχίζεται

«Μονο για φανφάρες είσαστε όλοι. Τουλάχιστον μη μας κοροιδεύετε.»
ΑΝΔΡΕΑΣ  |  18:59

Αποψη: Νέα Ελληνική Εθνική Στρατηγική - Από την Θεωρία στην Πράξη

«Οι Τούρκοι και οι τουρκοκυπριακή πλευρά εκμεταλλεύτηκαν και πώλησαν ελληνοκυπριακές περιουσίες για 43 ...»
Russ 3  |  15:47

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ